Vraag een gratis offerte

Design & trends

Een stijlvolle afwerking in huis met pvc-plinten

clock min. reading time

Ben je in de laatste fase van je verbouwingen beland? Dan ben je wellicht bezig met de afwerking van je woning. Daarbij hoort onder andere het plaatsen van plinten, die voor de overgang tussen je vloer en je muren zorgen. Plinten hebben niet alleen een beschermende functie, maar ze bepalen ook gedeeltelijk de uitstraling van je woning. Er bestaan verschillende soorten plinten: houten plinten, plinten uit laminaat, plinten uit natuursteen, … Maar er zijn ook pvc-plinten voorhanden. Wij sommen alvast enkele voordelen op.

Makkelijk te plaatsen

Pvc-plinten zijn makkelijk te plaatsen. Elke doe-het-zelver kan de klus klaren. Zelfs de binnen- en buitenhoeken vormen geen probleem meer! Bovendien zijn pvc-plinten eenvoudig te onderhouden. Als ze vuil zijn, poets je ze gewoon met wat water en zeep en je bent klaar.

Beschikbaar in verschillende kleuren

Plinten kunnen je interieur maken of kraken. Ze zorgen namelijk voor de echte finishing touch. Bij Deceuninck kun je kiezen uit zes modellen met verschillende hoogtes. Die plinten zijn dan nog eens beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor er oneindig veel combinaties mogelijk zijn. Een subtiel kleuraccent in je woning? Geen probleem met pvc-plinten. Hou je meer van de natuurlijke houtlook? Ook dat is mogelijk!

Water- en schokbestendig

De pvc-plinten van Deceuninck zijn allemaal water- en schokbestendig. Ze komen niet los en zullen niet gemakkelijk breken – in tegenstelling tot plinten uit hout, die wel gemakkelijker kunnen splijten als ze in aanraking komen met vocht.

Pvc-plinten: maatschappelijk verantwoord

Pvc is een duurzaam materiaal. Het is 100% recycleerbaar, dus er gaat niets van het materiaal verloren. Je hoeft daarnaast niet in te boeten aan kwaliteit. Bovendien is pvc hoofdzakelijk gemaakt uit zout afkomstig uit zeeën en oceanen. Aangezien er grote hoeveelheden zout beschikbaar zijn – meer dan bijvoorbeeld hout of natuursteen – is pvc een duurzaam en ecologisch product. Verder is het productieproces van pvc goedkoper dan dat van hout.

Vind een verdeler