Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Ga je verbouwen? Dit zijn de trends voor 2021

clock min. reading time

 ligt intussen al een tijdje achter ons. Wie dit jaar zijn woning wil verbouwen, houdt dan ook maar beter de blik op de toekomst gericht en maakt keuzes die de tand des tijds makkelijk doorstaan. Maak kennis met de woontrends voor .

Trends : kleuren zijn belangrijker dan ooit

Anno is er heel wat mogelijk. Daar waar  nogal braaf voortborduurde op , komen er dit jaar heel wat nieuwe trends op ons af, vooral op het gebied van kleur.
Bovenal moet je natuurlijk zorgen voor een woonomgeving waar je je goed bij voelt. In een eigentijdse woning is de kleurkeuze daarvoor cruciaal. Een belangrijke tip is om zeker altijd naar het groter geheel te kijken en kleuren te kiezen die mooi bij elkaar passen. Door vervolgens subtiele accenten te leggen, kun je schitterende resultaten krijgen.

1.      Accenten in beton

Hélemaal is beton, niet alleen aan de buitenkant van je huis, maar ook in je interieur. Dit ruwe materiaal was de voorbije jaren al in opmars, maar kent nu zijn echte doorbraak. Wat dacht je van een vloer of muur in beton of – als je het subtieler wil – een keukenwerkblad of lamparmatuur in beton?

2.      Kleurrijke verrassingen

Wit is natuurlijk een klassieker, waar je weinig fout mee kunt doen. Maar anno  mag je deze neutrale kleur gerust aanvullen met enkele opvallende accenten in meer gedurfde kleuren. Het fenomeen waarbij verschillende felle kleuren met elkaar gecombineerd worden, noemt men color blocking.

3.      Warme retrotinten

Nadat we eerder al teruggrepen naar het beste uit de jaren 50 en 60, sluipen er in  ook invloeden uit de jaren 70 en 80 onze interieurs binnen. Donkere houttinten, bruin en beige zijn opnieuw erg trendy. Ook natuurlijke materialen zoals hout en andere materialen met een structuur doen het goed.

4.      Metallic tinten

Ook metaalkleuren kennen we al langer. Anno  winnen ze aan belang. Het menselijk oog blijft enorm geïntrigeerd door glinstering en weerkaatsing.
Ben je op zoek naar trendy kleuren voor jouw ramen, deuren, gevelbekleding, … ? Onze kleurensimulator helpt je op weg! Of laat je professioneel adviseren. Onze verdelers helpen je graag om de perfecte kleurencombinatie samen te stellen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Energiezuinigheid: alles kan beter

De Vlaamse woningbouw heeft de jongste tijd al heel wat stappen gezet richting energiezuinigheid. Toch is er nog heel wat ruimte tot verbetering, zeker bij oudere woningen.

Terwijl de nieuwbouwprojecten vroeger niet bij te houden waren, is het vandaag al renovatie wat de klok slaat. Dat heeft niet alleen te maken met de lagere aankoopprijs van een te renoveren woning, maar ook met het lagere btw-tarief en de talrijke renovatiepremies. In verouderde woningen is het energiebesparingspotentieel het grootst. Je volgt daarbij het best de ‘Trias Energetica’-strategie:

  • Stap 1: beperk de energievraag, bijvoorbeeld door maximaal te isoleren met hoogisolerende ramen en deuren.
  • Stap 2: doe een beroep op duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen.
  • Stap 3: gebruik de overblijvende fossiele energiebronnen zo efficiënt mogelijk.

Het digitale huis

Woningen denken meer en meer met ons mee. De opkomst van domotica en de intrede van apps in onze huisapparatuur heeft ons interieur een ‘verstand’ gegeven. Denk maar aan slimme warmteregelaars die inspelen op het gedrag van de bewoners. De eerste paar keer zet je de thermostaat nog handmatig aan en uit, maar na een tijdje heeft de thermostaat een profiel gemaakt van je dagelijkse routine en speelt hij daarop in.

Kostenoptimaal bouwen

Aansluitend op het renovatieluik is er in  een trend op kostenoptimaal bouwen. Daarvoor is een kosten-batenanalyse cruciaal. Om die te berekenen, moet je rekening houden met de bouwkost (startinvestering om de woning te bouwen), maar onder meer ook met de inkomsten uit premies, belastingverminderingen en kosten en uitgaven voor energieverbruik.

Wil je je energieverbruik drastisch verlagen? Vraag advies bij een van onze verdelers of vraag een gratis prijsofferte aan.