Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Sterk en strak schrijnwerk voor WZC De Gerstjens

clock min. reading time

In Erembodegem realiseerde bouwheer Care-Ion onlangs het nieuwe woonzorgcentrum (WZC) De Gerstjens om er plaats te bieden aan maar liefst 99 senioren. Er een monolithische building van maken, was voor Turbozen Architecten helemaal geen optie. Integendeel. Er werd resoluut gekozen voor een ontwerp dat de ritmiek van de woningen uit het straatbeeld over zou nemen. Door te kiezen voor een opeenvolging van variërende gevelbreedtes, voor gevelstenen in verschillende kleurschakeringen, voor uitspringende gevelvlakken en…. voor de Zendow#neo Premium-raamprofielen van Deceuninck. Want zij verlenen WZC De Gerstjens niet alleen een unieke esthetiek, ze zorgen ook voor een unieke duurzaamheid.

Hyperinteressante prijs-kwaliteitverhouding

In WZC De Gerstjens werd een klein deel van het schrijnwerk in aluminium uitgevoerd. Het merendeel van het schrijnwerk werd echter in pvc uitgevoerd. Met Deceuninck Zendow#neo Premium-raamprofielen met name. “De keuze voor pvc en aluminium was effectief een bewuste keuze”, bevestigen Amélie Van Neer en Lieven De Ruyck van Turbozen Architecten. “Niet alleen op esthetisch vlak,omdat de pvc profielen van Deceuninck in perfecte harmonie kunnen worden geplaatst met het aluminium schrijnwerk voor de enorm grote glaspartijen. Maar ook budgettair…Deceunink Zendow#neo Premium staat immers garant voor optimale isolatiewaarden aan een heel interessante prijs-kwaliteitverhouding. En dat is een enorm pluspunt bij grotere projecten als dit.”

Sterk en superisolerend

Deceuninck Zendow#neo Premium is een innovatief pvc-profiel dat zijn sterke isolerende waarde dankt aan de toepassing van de unieke Deceuninck Linktrusion®-technologie waarbij alternatieven worden geboden voor de stalen versterkingen die standaard aanwezig waren in pvc-profielen. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium wordt vertrokken van een vleugelprofiel met 6 kamers versterkt door continue, structurele glasvezels en een kader met thermische versterking op basis van pvc-recyclaat. Deze ‘ingrepen’ verlenen de Deceuninck Zendow#neo Premiumprofielen een mooie strakheid, een uitstekende rigiditeit en ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is, zoals eerder gezegd, zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk.

Grotere afmetingen mogelijk

“Naast de isolatiewaarde, vormt het feit dat je met Deceuninck Zendow#neo Premium heel wat grotere afmetingen kan realiseren een heel grote troef”, legt Koen Platteau van Platteau Ramen uit. “Voor WZC De Gerstjens werd gekozen voor een opengaande vleugel van 90 bij 2,40 cm. Maar vermits ik Deceuninck Zendow#neo Premium al in heel wat projecten toepaste, weet ik dat t.o.v. de vroegere Zendow-reeks niet enkel de prestaties op thermisch vlak maar ook de maximale afmetingen sterk verbeterd zijn.”

Strak zwart-witcontrast

Deceuninck Zendow#neo Premium heeft een tijdloos design en een strakke look dankzij de halfterugliggende vleugel. De profielen zijn beschikbaar in meer dan 3000 kleurcombinaties. Voor de buitenzijde van WZC De Gerstjens werd gekozen voor witte of zwarte raamprofielen, naargelang de kleur van de gevelstenen. De zwarte raamprofielen werden afgewerkt met een gladde, vuilafstotende en uv-bestendige folie met een heel lichte korrelstructuur. Aan de binnenzijde van het woonzorgcentrum ging de keuze uit naar in de massa gekleurd wit, waarbij de witte kleurpigmenten dus aan de basisgrondstof worden toegevoegd.

Ontdek meer over onze Zendow #neo Premium-ramen en neem gerust contact op met een verdeler in jouw buurt of vraag een gratis prijsofferte.