Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Deceuninck zet 2020 in met nieuwe reeks in kunststof en aluminium.

clock min. reading time

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, pakt in 2020 uit met een baanbrekend concept. Met iCOR lanceert het bedrijf de allereerste universele bouwblok voor kunststof raam- en deurprofielen. De opvolger van hun Zendow en Zendow#neo reeks, gebaseerd op dit iCOR-principe, heet Elegant en biedt verscheidene moderne stijlen in kunststof ramen en deuren. Deceuninck brengt zijn nieuwe reeksen op Polyclose. Bezoek hen op stand 1400 en ontdek alles over de nieuwe Deceuninck Elegant en Decalu profielen.

iCOR – Complexiteitsreductie in productieproces en logistiek.

iCOR van Deceuninck is een uniek concept. Voor het eerst werd een kunststofreeks ontwikkeld die gebaseerd is op een universele bouwblok en gecombineerd kan worden met verschillende vleugels en kaders. Een sierlijke of minimalistische look? Gelijkliggende of terugliggende vleugels? Dankzij zijn doordachte vormgeving kan de iCOR-bouwblok moeiteloos met elke vleugelreeks worden gecombineerd. Het systeem is standaard uitgerust met een middendichting. De voordelen liggen voor de hand: een enorme tijdwinst en flexibiliteit bij de productie, een ongeziene uitwisselbaarheid, een sterk verminderde complexiteit en dus een reductie in kostprijs tijdens het productieproces.

Ontdek iCOR

Elegant – Hoogstaand design met uitstekende performantie.

reddot-award.png

De iCOR-kern wordt voor het eerst toegepast op de nieuwe Elegant-reeks: kunststof raam- en deurprofielen waarvoor Deceuninck begin 2019 de Red Dot Design Award voor ‘Product Design’ in de wacht mocht slepen.

Elegant combineert superieure thermische isolatie met een ongeëvenaard strak design. Het is als fijnste kunststofprofiel op de markt het zoveelste bewijs van de voorlopersrol die Deceuninck wil invullen op vlak van innovatie en design. De technische performantie van deze nieuwe reeks is ronduit indrukwekkend.
Elegant behaalt de hoogste klasse inzake lucht-, water- en winddichtheid. De kaders en vleugels zijn uitstekend thermisch isolerend en duurzaam.

Ontdek Elegant

Synergie in look, feel en kleur met Deceuninck aluminium

Deceuninck heeft op Polyclose echter nog meer te vertellen. Sinds enkele maanden lanceerden ze een nieuwe aluminium collectie onder de naam Decalu. Het systeem is ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie die efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid, technische prestaties en designmogelijkheden combineert. De voordelen van kunststof werden overgezet naar de nieuwe aluminium reeks. Zo zijn alle aluminium profielen voorzien van ingerolde dichtingen. Door de geïntegreerde isolatiestrips kunnen ze bovendien in één beweging verzaagd worden. Zowel het nieuwe Elegant profiel als de Decalu profielen hebben eenzelfde beslaggroef, wat voordelen geeft bij productie, voorraad en onderhoud.

Het grootste voordeel situeert zich echter in de unieke afstemming qua look en feel tussen Elegant en Decalu. De rechthoekige glaslat en het gedeelde minimalistische design maken van Deceuninck een one-stop-shop voor zowel kunststof als aluminium. Beide materialen integreren in éénzelfde productie en project? Het wordt in 2020 allemaal mogelijk. Om dezelfde kleur te garanderen voor alle schrijnwerk, ontwikkelde Deceuninck ‘Smart Colours’. Dankzij dit principe matchen de be¬schikbare kleurcoatings voor aluminium (Aluroc) en kunststof (Decoroc) perfect met elkaar. Zo kunnen schrijnwerkelementen in kunststof & aluminium, alsook ventilatie en geveltoepassingen, als één kleurgeheel in eenzelfde bouwontwerp gecombineerd worden. Een uitzonderlijk voordeel voor de projectmarkt.

polyclose-social.png