Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Maximaal isoleren: da’s evident bij nieuwbouw

clock min. reading time

Duurzame nieuwbouw is anno niet meer dan normaal. Niet alleen werden de EPB-eisen begin dit jaar opnieuw een pak strenger, we gebruiken  ook het zogenaamde S-peil om de energetische kwaliteiten van een woning aan te duiden. Het hoeft niet te verbazen dat isolatie daarbij een cruciale rol speelt. Een woordje uitleg.

Het E-peil en S-peil

Het S-peil vervangt het K-peil en de Netto-energiebehoefte (NEB) en wordt bijgevolg bepaald door de isolatie van buitenmuren, daken, vloeren en ramen. Daarnaast houdt het S-peil rekening met de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur in een woning op peil te houden én met de vorm-efficiënte van de woning. Het E-peil duidt daarentegen aan hoe energiezuinig een gebouw is.

Iedereen BEN in 2021!

Tegenwoordig geldt voor nieuwbouw dat het E-peil maximaal 40 en S-peil maximaal 31 mag bedragen. Deze normen stomen de huizenmarkt klaar voor de overgang naar ‘bijna-energieneutrale woningen’ (BEN-woningen) waarvan het E-peil in 2021 nog maar 30 mag zijn.

Nieuwbouw gepland? Het loont om nu al in isolatie te investeren

Hoewel je nog even hebt voordat die EPB-eisen opnieuw verstrengen, hoef je heus niet te wachten tot het zover is. Maximale isolatie is niet alleen goed voor je energiefactuur, maar ook voor je wooncomfort. In de winter heb je het lekker warm, terwijl het in de zomer lekker koel blijft. Bovendien hou je met degelijke isolatie ongewenst lawaai buiten.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Kies voor kwaliteit

Wist je al dat je tot 15% van de warmte in huis kunt verliezen langs je ramen? Voor een optimaal geïsoleerde woning, investeer je dus het best in kwalitatieve vensters in pvc of aluminium. Ook de installatie vergt de nodige aandacht – je laten bijstaan door een professional is dus een must. Zo kun je door onvoldoende luchtdicht te bouwen nog ‘ns een kwart van de warmte verliezen. Vooral bij de aansluiting tussen de muur en het buitenschrijnwerk durft het al eens mis lopen. Gelukkig ontwikkelde Deceuninck hiervoor een oplossing, waarmee kiertjes voorgoed verleden tijd zijn.
Vragen over onze ingenieuze afwerkingsprofielen of manier van werken? Neem gerust contact op!