Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Waarom is kostenoptimaal bouwen zo belangrijk?

clock min. reading time

Ieder jaar is er volop oog voor duurzaam wonen en energiezuinige renovatie in de bouwsector. Kostenoptimaal bouwen is dan ook zeer belangrijk. Mooie woorden, maar hoe pas je die concreet toe in de praktijk? Heel eenvoudig: door te focussen op isolatie, en in het bijzonder op hoogisolerende ramen en deuren. Ontdek hier alle details!

Kostenoptimaal bouwen: wat is dat?

Kostenoptimaal bouwen kun je het best vergelijken met een bezoek aan de supermarkt. Je probeert binnen een bepaald budget te blijven en tegelijk je winkelkar zo vol mogelijk te laden met kwaliteitsproducten. Voor een bouwproject is het uitgangspunt net hetzelfde. Je investeert in topkwaliteit met een zo kort mogelijke terugverdientijd: twee keer winst! Een voordeel waar je in  ongetwijfeld oren naar hebt.

Als je die ambitie wil waarmaken, moet je rekening houden met alle kosten en baten: van de bouwkost tot inkomsten uit premies en belastingverminderingen en kosten en uitgaven voor energieverbruik. Daarbij is het zaak om het juiste evenwicht te vinden tussen isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en verwarming. Wie slim investeert, zal zijn energiefactuur meteen zien dalen en de aanvankelijke meerkosten snel terugwinnen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Waarom ramen en deuren zo cruciaal zijn

Kostenoptimaal bouwen vraagt om een totaalaanpak. Dakisolatie is bijvoorbeeld een belangrijke eerste stap, maar daar stopt het niet. Ook je muren, vloer, ramen & deuren en gevel vergen extra isolatieaandacht.

Plannen om nieuwe ramen en deuren in pvc of aluminium te plaatsen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een verdeler in je buurt. Onze innovatieve raam- en deurconcepten vormen namelijk de basis voor een kostenoptimale woning. Veel is daarbij te danken aan de ThermoFibra-technologie, die thermische prestaties van onze Elegant ramen en deuren gevoelig verbetert. Door gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf. Elegant ThermoFibra Infinity ramen halen een warmtedoorgangscoëfficiënt of Uw-waarde tot 0.65 W/m²K.

Wil je je energieverbruik drastisch verlagen? Neem dan zeker een kijkje bij een van onze verdelers!