Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Industry Digest juli 2022

clock min. reading time

Opnieuw weer heel wat boeiend nieuws uit de bouwsector. Welke nieuwigheden trokken deze maand onze aandacht? Lees verder en maak kennis met de toonaangevende vrouwen in de bouwsector van vandaag, verken de langste hangbrug ter wereld en lees meer over de geluidsabsorberende koepel die over een bouwproject in Monaco werd geplaatst om het lawaai van de bouwwerken te verminderen.

Maak kennis met de toonaangevende vrouwen in de bouwsector

Het zal niemand verbazend dat vrouwen tientallen jaren lang zwaar ondervertegenwoordigd waren in de bouwsector. Maar anno 2022 zijn we verheugd te zien dat vrouwelijke werknemers en teamleaders stilaan hun positie in de sector versterken. Nieuwsplatform Construction Dive maakte een selectie van de vrouwelijke ‘bouwkampioenes’ die een broodnodige vrouwelijke wind door de sector laten waaien.

 

Uit 651 inzendingen selecteerden de uitgevers van Construction Dive 34 Amerikaanse vrouwen die momenteel hun stempel drukken op de bouwsector. Die selectie resulteerde in 5 categorieën: Rijzende Sterren, Opkomende Leiders, Mentors, Commerciële Talenten en Sectorveteranen. Benieuwd wie er allemaal op de lijst staat? Lees hier het volledige verhaal.

Industrial woman engineer
A portrait of a young industrial woman engineer in a factory holding paperwork, checking something.

 

Turkije opent langste brug ter wereld

Onlangs werd de 1915 Çanakkale-brug, ook bekend als de Brug over de Dardanellen (Çanakkale Boğaz Köprüsü in het Turks) officieel geopend. Met zijn lengte van 2023 meter – 32 meter langer dan de vorige recordhouder, de Akashi Kaikyo-brug in Japan – is deze brug in het zuiden van Turkije nu de langste overspanningsbrug ter wereld. Het is ook ‘s werelds hoogste ophangbrug, met een maximumhoogte van 334 m.

 

Nu de brug over de Dardanellen helemaal is afgewerkt, kunnen reizigers zonder onderbreking over de autosnelweg van Lapseki aan de Aziatische kant van Turkije naar Sütlüce aan Europese zijde doorreizen. In plaats van anderhalf uur met de ferry duurt de overtocht nu amper zes minuten met de auto. De brug werd ontworpen door Deens ingenieursbureau COWI, en de onafhankelijke ontwerpcontrole werd uitgevoerd door Arup & AAS-Jakobsen. Bekijk hier de indrukwekkende structuur.

Canakkale bridge
Newly built Canakkale bridge named 1915 Canakkale

 

Geluidsabsorberende koepel beschermt Monaco tegen werflawaai

Hoe bouw je een uitbreiding aan een ziekenhuis in een van de dichtstbevolkte steden van de wereld zonder dat de buren gaan klagen? Vinci Construction vond het antwoord op die vraag en bedacht een koepel om over het oorspronkelijke project te plaatsen en zo het onvermijdelijke lawaai dat bij iedere werf komt kijken te verminderen. De koepelstructuur over de uitbreiding van het Princess Grace Hospital in Monaco zal 70 kabels tellen van elk 37 meter lang. Die kabels zullen worden gebruikt om een massieve, geluidsabsorberende koepel van zo’n 2.800 vierkante meter te plaatsen. Volgens Vinci zal die koepel het lawaai met tot 12 decibels verminderen. Lees er hier meer over.

Port of Monte Carlo
The famous port of Monte Carlo just after sunrise.