Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Hoe raamisolatie je ecologische voetafdruk gevoelig verkleint

clock min. reading time

De jongste jaren is het draagvlak voor duurzaamheid en ecologisch verantwoord leven alleen maar toegenomen. We houden met z’n allen meer rekening met onze ecologische voetafdruk, die we zo laag mogelijk proberen te houden: door wat vaker voor de trein te kiezen, groenten van eigen bodem te eten en te investeren in duurzaam wonen. Bij dat laatste speelt raamisolatie een cruciale rol. Wie kiest voor kwaliteit, ziet zijn energierekening én zijn ecologische voetafdruk slinken.

Ecologische voetafdruk: focus op eigen woning

Onze ecologische voetafdruk geeft aan hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte we nodig hebben om één jaar lang ons consumptieniveau te handhaven en afval te verwerken. Hoe groter het cijfer, hoe meer we de ecologische huishouding van onze maatschappij uit evenwicht brengen. Hoewel we individueel heel wat inspanningen leveren, scoort ons land nog ondermaats. Zeker op het vlak van isolatie is er nog werk aan de winkel. Zo ontsnapt vandaag nog altijd tot 40% van de warmte in gebouwen langs de ramen. Dringend tijd dus om werk te maken van degelijke raamisolatie. Zonder natuurlijk deuren, dak, vloer en muren te vergeten.

Waarom raamisolatie zo energie-efficiënt is

Wil je je ecologische voetafdruk ten gronde aanpakken? Dan kies je het best voor innovatieve raamprofielen van Deceuninck. Voor de productie van onze Zendow#neo Standaard en Zendow#neo Premium ramen doen we een beroep op de vernieuwende Linktrusion-technologie. Linktrusion koppelt hardschuim/gerecycleerde PVC aan staaldraad en continue glasvezels (Premium), wat de PVC-profielen een unieke combinatie van stevigheid, energieperformantie en duurzaamheid meegeeft.

Ook Deceuninck zelf verkleint zijn ecologische voetafdruk

In onze productieketen doen we er alvast alles aan om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Als een van de weinige ondernemingen in de sector van ramen en deuren zetten we sterk in op de recyclage van oude PVC-ramen en -deuren. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerp van recycleerbare producten en vandaag sluit de kring volledig. Wij verwerken 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. Oude, gedemonteerde ramen worden naar onze recyclagefabriek in Diksmuide gebracht en omgezet in gerecycleerde PVC van uitstekende kwaliteit.

Wil je je ecologische voetafdruk dringend naar beneden halen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?