Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Deceuninck zet in op duurzaamheid en behaalt ISO 14001-certificaat

clock min. reading time

Op 12 december 2016 behaalde Deceuninck nv uit Hooglede-Gits voor de tiende keer op rij het milieuzorgcertificaat ISO 14001. Het bedrijf kreeg dit certificaat uit handen van de Belgian Quality Association (BCQ). Daarnaast ontving Deceuninck voor de 22ste keer het kwaliteitszorgcertificaat ISO 9001. Sinds 1999 is de vestiging ook houder van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen. Elk jaar legt Deceuninck nieuwe doelstellingen vast en worden er verbeteringsacties opgezet.

Duurzaamheid: een langetermijnvisie

De aandacht die de bedrijfsleiding voor deze certificaties heeft en de waarde die het lokale management eraan hecht, tonen aan dat de visie van Deceuninck ‘Bouwen aan een duurzaam (t)huis’ meer is dan holle woorden. Zorgsystemen zijn op lange termijn de hoekstenen van een gezond bedrijf, dat de mens, de natuur en de omgeving zo weinig mogelijk wil belasten.

Deceuninck ontwikkelt continu innovatieve producten die almaar beter isoleren, minder grondstoffen verbruiken en een aantrekkelijk design hebben. Op het einde van hun levenscyclus worden deze producten gerecycleerd en leveren ze de grondstof voor de productie van nieuwe bouwproducten. Deze doelstellingen liggen volledig in de lijn van het circulaire-economiebeleid van de Europese en Belgische overheid.

Deceuninck houdt kwaliteit hoog in het vaandel

Deceuninck streeft altijd naar topkwaliteit en zorgt ervoor dat de producten binnen de vooropgestelde termijn bij de klant aankomen. Om daarin te slagen, zet het bedrijf in op hoogwaardige productie- en procestechnologie. De continue bijscholing van de 660 medewerkers zorgt voor een toegevoegde waarde voor de klant.
Deceuninck speelt daarnaast ook lokaal een sociale rol door kansengroepen tewerk te stellen en samen te werken met organisaties van mensen met een beperking.

Geïntegreerd zorgsysteembeleid

Wim Clappaert, COO van de Groep Deceuninck, licht toe: “We houden rekening met alle stakeholders en maken duidelijk werk van de verregaande integratie van onze zorgsystemen in de productievestigingen in België. In ISO 9001 en ISO 14001 zijn kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu mee geïntegreerd. De audits van beide ISO-systemen worden zowel in Hooglede als in Diksmuide gelijktijdig uitgevoerd. Met onze zorgsystemen streven we naar een duurzame lokale verankering van onze activiteiten in België.”

Wil je meer informatie over de duurzaamheidscriteria van onze producten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze verdelers.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator