Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Deceuninck – Quick-Step Team renners Keisse en Viviani winnen Zesdaagse van Gent

clock min. reading time

Een indrukwekkende prestatie van Deceuninck – Quick-Step Team tijdens de slotkoers op de slotdag bracht hen de eindwinst.  Een madison met meer actie en plottwisten dan in een Hollywoodfilm leverde Iljo Keisse en Elia Viviani de eindwinst op in de 78e Zesdaagse van Gent. Het Deceuninck – Quick-Step Team  moest daarvoor strijden tot in de allerlaatste ronde.

Keisse en Viviani gingen als nummers twee de slotdag in. Bij de ploegafvalling sloeg Viviani toe, wat het Deceuninck – Quick-Step duo een boost gaf. Keisse snelde later op de dag naar de zege op de scratch, waardoor Keisse en Viviani met een kleine marge van 6 punten als leiders de afsluitende madison in gingen. De concurrenten zetten het Deceuninck – Quick-Step direct onder druk met aanval na aanval. Keisse en Viviani gaven geen kik en haalden alles terug. Halverwege de koers ontsnapten Robbe Ghys en Kenny De Ketele echter. Zij zetten de rest van het peloton op een ronde en werden zo de nieuwe virtuele leiders.

Keisse en Viviani trokken daarop direct in het offensief. De naaste concurrenten reageerden direct en leken zo op weg naar de zege. Keisse liet het er echter niet bij zitten en zorgde er bijna eigenhandig voor dat Deceuninck – Quick-Step Team een ronde terug pakte. In de tussensprints sprokkelden Keisse en Viviani zoveel mogelijk punten, terwijl ze ondertussen enkele aanvalspogingen neutraliseerden. Na een zware afsluitende koers mochten Keisse en Viviani de handen in de lucht steken als eindwinnaars.

“Gent is de mooiste zesdaagse ter wereld! Elke pisterenner zal dat bevestigen. Het publiek en de sfeer is ongelooflijk mooi. Het was al drie jaar geleden dat ik hier won en ik was super gemotiveerd om samen met Elia te winnen. Elke dag gaven we alles. Het is dan extra belonend dat je na afloop met de trofee in je handen staat en het applaus van het publiek in ontvangst mag nemen. Daar worden we erg blij en trots van”, aldus Keisse die nu zevenmaal heeft gewonnen in Gent.

Gent-Day-6.jpg

Viviani won dit jaar al 18 keer op de weg en werd daarnaast Europees kampioen ploegenachtervolging met Italië. “Al sinds mijn eerste deelname hier ben ik verliefd op deze fantastische wedstrijd en sfeer. Ik ben blij dat ik deze zege kon boeken met zesdaagselegende Iljo. Het is een mooie afsluiting van een geweldig seizoen, eentje die ik altijd zal koesteren”, sprak de eerste Italiaanse winnaar in Gent in 18 jaar.

Photo credit: ©Luc Claessen/ Getty Images