Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Deceuninck ontvangt eerste voorloperslabel ‘Ik BENOveer’

clock min. reading time

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, ‘BENOveert’ vanaf nu. Dit nieuwe werkwoord staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Ambities die je met de raam- en deurprofielen van Deceuninck probleemloos kan waarmaken. Maar Deceuninck biedt niet enkel concrete BENOvatie-oplossingen aan, het bedrijf is ook communicatievoorloper in de Ik BENOveer-campagne. Precies daarom dat Deceuninck tijdens de officiële opening van de bis-beurs één van de allereerste ‘Ik BENOveer’-voorloperslabel mocht ontvangen uit handen van minister Bart Tommelein. 

BENOveren

Tegen 2050 moet elk huis of elk appartement in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag.  Om die doelstelling te bereiken, moeten we vanaf nu anders gaan denken over onze woningen. Vooruitdenken vooral. Gewoon renoveren – dus alleen maar doen wat op het vlak van energiebesparende maatregelen momenteel wettelijk is verplicht – gaat niet ver genoeg. We moeten met zijn allen ‘BENOveren’ of BEter reNOveren dan gebruikelijk is.

Hiervoor kunnen 2 sporen worden gevolgd:

 1. ofwel zorgt de verbouwer ervoor dat elk onderdeel van de bouwschil (dak, muren, ramen, vloeren) van zijn woning een welbepaalde U-waarde niet overschrijdt:
  • daken: Umax = 0,24 W/m².K
  • buitenmuren: Umax = 0,24 W/m².K
  • ramen (profielen en beglazing): Umax = 1,5 W/m².K en glas: Umax = 1,1 W/m²K
  • deuren en poorten: Umax = 2.0 W/m².K
  • vloeren: Umax = 0,24 W/m².K

  én verwarmt hij met een energiezuinige installatie of laat hij zijn woning aansluiten op een efficiënt warmtenet.

 1. ofwel heeft zijn woning na renovatie een globaal E-peil van maximaal E60 of een energiescore (EPC-kengetal) van 100 kWh/m².

BENOveren: ‘Ik BENOveer’-voorloper

Omdat lokale overheden, intermediaire organisaties, kredietinstellingen en zeker ook professionelen in de bouwsector – architecten, aannemers, energiedeskundigen, producenten van bouwmaterialen … – van kapitaal belang zijn om een stevig BENOvatiedraagvlak uit te bouwen, roept het VEA (Vlaams EnergieAGentschap) op om de BENOvatieprincipes vanaf vandaag in de praktijk te brengen en te promoten.  Deceuninck doet beide.

Enerzijds kan je met de profielen van Deceuninck de BENOvatienormen voor ramen (Umax  = 1,5 W/m².K) probleemloos halen. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K  in combinatie met een Deceuninck Zendow#neo Standaardramen resulteert immers in een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-profielen zijn, in combinatie met driedubbele beglazing, zelfs Uw-waarden van 0,65 W/m²K mogelijk.

Anderzijds heeft Deceuninck, samen met andere partners uit de industrie, de handen in elkaar geslagen om via een grootschalige campagne de kandidaat-verbouwer te overtuigen om niet langer gewoon te renoveren maar om te BENOveren en is Deceuninck samen met die partners een website aan het ontwikkelen die aan verbouwers uitlegt hoe ze hun perfecte BENOvatie-traject kunnen uitstippelen.

Precies daarom dat Philippe Verriest, Marketing Verantwoordelijke van Deceuninck Benelux, één van de allereerste Ik BENOveer-voorloperslabels mocht ontvangen op zaterdag 8 oktober, tijdens de officiële opening van de bis-beurs uit handen van niemand minder dan Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Meer info?

Meer info over de BENOvatie-oplossingen van Deceuninck of een gratis prijsofferte? Surf dan naar www.deceuninck.be