Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Combipremie voor wie tegelijk muren isoleert en ramen vervangt

clock min. reading time

De Vlaamse regering heeft beslist om investeringen in isolatie extra aan te moedigen met een combipremie. Dat is een energiepremie voor wie tegelijk zijn muren isoleert en de ramen vervangt door hoogrendementsglas. Door muren en ramen tegelijk aan te pakken, daalt niet alleen de CO2-uitstoot maar ook de energiefactuur van je woning. Twee vliegen in één klap!

Investering sneller terugverdiend

Vandaag bestaan er al aparte premies voor muurisolatie en voor het plaatsen van hoogrendementsglas. In de praktijk blijkt echter dat wie zijn ramen vervangt, daarna niet snel aan de isolatie van de muren begint, of omgekeerd. De combipremie moet daar verandering in brengen.

De combipremie maakt een investering alvast een stuk aantrekkelijker. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) rekende uit dat dankzij de premie het terugverdieneffect van een gecombineerde investering wordt teruggebracht tot 13 jaar, “terwijl de vervangende elementen normaliter een levensduur van 30 jaar hebben”.

Combipremie: wanneer heb je er recht op?

De combipremie is geldig voor werken die worden aangevat vanaf 1 januari 2014. Voor de vervanging van enkel glas wordt de premie opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro. Opgelet: de gecombineerde premie geldt alleen als álle enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen.

Vergeet ook de andere premies niet!

Energiezuinig bouwen of verbouwen wordt door de Vlaamse overheid sterk gestimuleerd. In 2014 zijn er naast de combipremie nog andere energiepremies van toepassing. Daarbij komen zowel nieuwbouw als bestaande woningen in aanmerking. Bouw- of renovatieplannen? Bekijk dan zeker het volledige premie-aanbod. Allicht zijn er ook voor jouw woning heel wat mogelijkheden!

BEN je mee?

Al gehoord van BEN-woningen? BEN staat voor bijna-energieneutraal. BEN-woningen verbruiken erg weinig energie, die ze bovendien uit groene energiebronnen halen. Vanaf 2021 worden de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, maar ze lonen vandaag al. Zo daalt je energiefactuur gevoelig en zijn er mooie premies voor BEN-woningen, een korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken zelfs een voordelig bouwkrediet.

Wie BEN in de praktijk wil brengen, laat zich het best bijstaan door een BEN-voorloper. Deceuninck is trotse bezitter van het “Ik BEN mee”-label en heeft alles in huis om je woning energie-efficiënt te maken!