Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Bouw Bijna-EnergieNeutraal met www.IedereenBen.be

clock min. reading time

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Met een BEN-woning win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Op de website www.IedereenBen.be helpt coach BEN jou en je collega-bouwers om een woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van vandaag.

Bijna-EnergieNeutraal

Bouwen volgens de BEN-norm werd sinds 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen.

Bouw nu BEN!

Wie bouwplannen heeft, zal nu al BEN bouwen. Met een BEN woning geniet je naast elke maand een lagere energiefactuur ook van een aanzienlijk financiëel voordeel. Bovendien is je woning ook later veel meer waard.

En ook op praktisch vlak is de stap naar BEN niet eens zo groot, merk je als je je op www.IedereenBen.be laat gidsen doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’

Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

Deceuninck is al BEN

In een BEN-woning mag de Uw-waarde van vensters niet hoger zijn dan 1,50 W/m²K. Die Uw-waarde hangt af van 2 factoren: de Ug-waarde van het glas en de Uf-waarde van de ramen (de profielen). Om het energieverbruik in je woning zo laag mogelijk te houden, kies je dus best voor isolerende beglazing gecombineerd met performante thermisch isolerende raamprofielen. Want zelfs indien gebruik gemaakt wordt van hoogrendementsbeglazing, kan de Uw-waarde van een venster, naargelang het gebruikte schrijnwerk, sterk variëren.

De ramen & deuren in pvc of aluminium van Deceuninck isoleren uitstekend. De sterk verbeterde energieprestaties resulteren in Uw-waarden van 1,1 W/m²K tot zelfs 0,65 W/m²K.

Daarnaast beschikt Deceuninck over een breed assortiment gevelbekleding, die allemaal uitermate geschikte zijn om deel uit te maken van een totaalisolatieconcept. Ideaal voor je BEN-buitenmuren.

Naast isolatie is ventileren sinds de EPB-regelgeving niet alleen wettelijk verplicht. Voor onze gezondheid is het een absolute noodzaak. We brengen immers meer dan tweederde van onze tijd binnenshuis door. Door vocht en vervuilde lucht te verdrijven en frisse binnenlucht aan te zuigen – het basisprincipe van ventileren – verbetert het binnenklimaat en dus ook onze kwaliteit van leven.