Actualiteit

Bouw Bijna-EnergieNeutraal met www.IedereenBen.be

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Op de nieuwe website www.IedereenBen.be helpt coach BEN jou en je collega-bouwers om een woning te bouwen die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen.

Bijna-EnergieNeutraal

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen.

Bouw nu al BEN!

Wie bouwplannen heeft, hoeft niet tot 2021 lang te wachten om energiezuinig te bouwen. Wie nu al BEN bouwt, geniet – naast elke maand een lagere energiefactuur – van een aanzienlijk financiëel voordeel. Bovendien is je woning ook later veel meer waard.

En ook op praktisch vlak is de stap naar BEN niet eens zo groot, merk je als je je op www.IedereenBen.be laat gidsen doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’

Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

Deceuninck is al BEN

In een BEN-woning mag de Uw-waarde van vensters niet hoger zijn dan 1,50 W/m²K. Die Uw-waarde hangt af van 2 factoren: de Ug-waarde van het glas en de Uf-waarde van de ramen (de profielen). Om het energieverbruik in je woning zo laag mogelijk te houden, kies je dus best voor isolerende beglazing gecombineerd met performante thermisch isolerende raamprofielen. Want zelfs indien gebruik gemaakt wordt van hoogrendementsbeglazing, kan de Uw-waarde van een venster, naargelang het gebruikte schrijnwerk, sterk variëren.

Door gebruik te maken van de revolutionaire Linktrusion -technologie, isoleren de Deceuninck Zendow#neo ramen & deuren uitstekend. De sterk verbeterde energieprestaties resulteren in Uw-waarden van 1,1 W/m²K tot zelfs 0,65 W/m²K.

Naast de raam- en deurelementen zelf is ook de aansluiting met de muur uitermate belangrijk. De verbinding tussen het raam en het metselwerk is immers een klassieke zwakke plek in de bouwschil. Om bij nieuwbouw een perfecte luchtdichte aansluiting te verkrijgen, ontwikkelde Deceuninck een uniek prekader uit isolerend pvc-schuim.

Daarnaast beschikt Deceuninck over een breed assortiment gevelbekleding, die allemaal uitermate geschikte zijn om deel uit te maken van een totaalisolatieconcept. Ideaal voor je BEN-buitenmuren.

De BEN-challenge

Wie de uitdaging wil aangaan om vandaag al een nieuwe woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, wordt door coach Ben niet alleen op de website geholpen, maar ook op de Facebookpagina van IedereenBen. Daar zullen regelmatig heel wat nuttige tips & tricks om BEN te bouwen worden gepost en worden fans op de hoogte gehouden van alle actuele nieuwsberichten ter zake.

Via de website kan je je ook inschrijven op een wekelijkse IedereenBen-nieuwsbrief waarin coach Ben iedereen met bouwplannen 15 weken lang door de vaak verwarrende jungle van overwegingen en beslissingen loodst. Het eindpunt? Een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen. Iedereen BEN.

Meer info

www.IedereenBen.bewww.facebook.be/IedereenBen