Vraag een gratis offerte

Ramen & deuren

Nieuwe ramen kopen: investeren in de toekomst

Heb je een oude woning met enkele beglazing en slecht isolerende raamprofielen? Of hebben jouw ramen hun beste tijd gehad? Dan zijn je ramen aan vervanging toe. Tijd dus om nieuwe ramen te kopen! Stap niet onmiddellijk naar de winkel, maar maak een weloverwogen keuze. Het is belangrijk dat je nieuwe ramen koopt waar je jarenlang plezier van zal hebben. Wij geven je enkele tips om nieuwe ramen te kopen die je woning doen stralen en je helpen energie te besparen.

Nieuwe ramen kopen

Nieuwe ramen kopen, is investeren in de toekomst. De energienormen voor woningen worden almaar strenger. Als je investeert, investeer je dus het best op de lange termijn. Als je nieuwe ramen gaat kopen, is het belangrijk om goed na te denken over de isolatiewaarde van je ramen, want de isolatiewaarde van je raamprofielen heeft een sterke invloed op de energieprestaties van je woning.

Welke nieuwe ramen kopen?

Je koopt het best nieuwe ramen met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Bij ons heb je de keuze tussen: isolerende ramen, hoog isolerende ramen en super isolerende ramen. Het verschil leggen we je hieronder kort uit:

  • Isolerende ramen (Basic): deze ramen hebben een goede energieprestatie tot Uw=1,1 W/m2K. Ze zijn weersbestendig, onderhoudsarm en kennen een lange levensduur. De isolerende ramen zijn verkrijgbaar met licht afgeronde, verfijnde en elegante profielen. Er zijn uiteenlopende types beglazing mogelijk tot 42 mm.
  • Hoog isolerende ramen (Standaard): deze ramen voldoen aan de strengste normen voor isolatie en hebben een zeer goede energieprestatie tot Uw=0,73W/m2K. De hoog isolerende ramen hebben fijne raamprofielen en zijn verkrijgbaar in alle afwerkingen en kleuren. Ze zijn geschikt voor alle soorten dubbelglas tot 42 mm.
  • Super isolerende ramen (Premium): deze ramen overtreffen de eisen voor lage energiewoningen. De energieprestatie is dan ook superieur en gaat tot Uw=0,65W/m2K. De zeer fijne en elegante profielen van deze super isolerende ramen zijn geschikt voor driedubbel glas tot 54 mm.

Nieuwe ramen kopen uit PVC

Je vraagt je misschien af waarom wij de keuze voor PVC-ramen aanraden? Dan geven we je hier graag een duidelijk antwoord op. Nieuwe technieken maken het namelijk mogelijk om PVC-ramen luchtdicht en super isolerend te maken. Die zorgen voor een thermische buffer die de koude tegenhoudt. Hierdoor hebben de PVC-raamprofielen een aanzienlijk hoge energieprestatie en dit heeft alleen maar voordelen voor je woning!

Helemaal overtuigd van de voordelen die nieuwe PVC-ramen in petto hebben? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!