Vraag een gratis offerte

Onderhoud

Onderhoud van kunststof & Twinson gevelbekleding

Onderhoud gevelbekleding in PVC

Kunststof cleanup onderhoud

Ons gamma PVC-producten vergt weinig onderhoud. Het onderhoudsadvies hieronder geldt voor de verschillende structuurtypes die Deceuninck aanbiedt: in de massa gekleurd, metalen structuur, structuurfolie in geverfde houtlook, structuurfolie in natuurlijke houtlook en thermolakken.

  • PVC-profielen weren vuil en stof. Het volstaat ze af te wassen met een zachte spons en water, waaraan u eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel kunt toevoegen. Om krassen op het PVC te voorkomen, raden wij aan de profielen nooit droog te reinigen.
  • Te vermijden producten: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen (aceton, terpentijn, white spirit …).
  • Schilder nooit uw profielen.
  • De profielen die moeilijk te reinigen zijn, kunnen behandeld worden met het product Deceuninck PVC Cleanup (P 956).

Onderhoud Twinson gevelbekleding

Premium Twinson gevelbekleding vormt in ons klimaat de perfecte afwerking en bescherming voor uw gevel. Bovendien is onze gevelbekleding onderhoudsvriendelijk en vereist ze geen periodieke nabehandeling met bijvoorbeeld vernis of olie.

Zoals bij alle andere gevelbekledingen (hout, kunststof, gevelsteen,…) is het gevaar voor ontsiering van uw gevel door een combinatie van verschillende externe factoren niet onbestaand. In veel gevallen is water hiervoor verantwoordelijk.

Reiniging Twinson bekledingsprofielen:

Net als bij andere gevelbekledingen zorgt voldoende regenwater voor een natuurlijke reiniging van uw gevelbekleding. Op plaatsen waar weinig of geen water bij kan, (bv. net onder dakoversteek, raamdorpel,…) is er kans op vuilophopoing, wat uw gevel kan ontsieren. De oorzaak hiervan is de aanwezige vervuiling in de lucht (stofdeeltjes, pollen,…). Deze deeltjes kunnen bij gering contact met water oplossen en samenvloeien, waardoor er zich waterkringen kunnen vormen met een duidelijke, donkere rand. Op plaatsen waar veel water bij kan, verdunnen deze deeltjes met het water en worden ze afgespoeld. In combinatie met UV-stralen levert dit een uniform natuurlijk patina op.
Plaatselijke vuilophopingen waar geen natuurlijke reiniging mogelijk is, kunt u evenwel grotendeels vermijden. U reinigt die af en toe eens met een zachte borstel of spons, in combinatie met veel water (waar u eventueel een milde zeepoplossing aan toevoegt).
Dit fenomeen zal na verloop van tijd verminderen doordat de planken minder gevoelig worden voor vuil. Toch kan dit niet volledig vermeden worden.

Algemeen raden wij aan om plaatselijke vervuilingen te reinigen met een zachte borstel of spons, in combinatie met veel water (waar u eventueel een milde zeepoplossing aan toevoegt).

  • Niet toegestaan is het gebruik van schuurmiddelen, agressieve stoffen en ketonsolventen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white spirit,… (deze lijst is niet beperkend).
  • Ook het gebruik van een hogedrukreiniger is niet toegestaan.
  • Het gebruik van de Deceuninck renigingsproducten PVC Cleanup P956, PVC Protect P960, DecoClean P961 en PVC Cement Wipe-off P965 is NIET TOEGESTAAN.