Vraag een gratis offerte

Jasper Philipsen kiest voor Deceuninck ramen

clock min. reading time

“De helft van de tijd ben ik niet thuis. En als ik er ben, zoek ik rust en wil ik me niet al te veel moeten bezighouden met het onderhoud van onze woning. De aluminium raamprofielen van Deceuninck dragen op dat vlak hun steentje bij.”

Sinds kort wonen Jasper Philipsen, profwielrenner bij Alpecin-Deceuninck en vorig jaar winnaar van de groene trui in de Tour, en zijn vriendin Melanie Peetermans in een knap gerenoveerde woning in hun geboortestreek. Achter de statige klassieke zwart-witgevel schuilt een stijlvolle en warm ingerichte thuis. De achtergevel is een drieluik van aaneengeschakelde glaspartijen die plafondhoog en met een centrale insprong voor mooie doorzichten en overvloedig daglicht zorgen in de keuken en de living. De keuze voor aluminium raamprofielen is in deze weidse setting vanzelfsprekend, aangezien aluminium heel wat gewicht kan dragen. Daarnaast speelde ook de minimalistische uitstraling van de profielen mee bij het maken van een keuze. Jasper: “We hebben achteraan voor zwarte aluminium schuiframen van Deceuninck gekozen. De strakke designlook van de profielen contrasteert mooi met de witte achtergevel in crepi.” De fijne en slanke profielen in het huis van de wielrenner zijn ideaal voor eigentijdse projecten en renovaties. Knappe details, zoals de verborgen scharnieren en afwatering, zetten de minimalistische look van de ramen extra kracht bij.

Schuifraam wordt achterdeur

Aangezien Jasper en Melanie achteraan de tuin parkeren en langs die weg ook het huis binnenkomen, wordt het schuifraam aan de keuken dagelijks gebruikt. “De kwaliteit van de ramen zorgt ervoor dat wij het schuifraam elke dag zorgeloos als achterdeur kunnen gebruiken. De raamprofielen zijn robuust, maar tegelijk heel gebruiksvriendelijk.” En er is meer, Jasper: “De helft van de tijd ben ik niet thuis. En als ik er ben, zoek ik rust en wil ik me niet al te veel moeten bezighouden met het onderhoud van mijn woning. De aluminium raamprofielen van Deceuninck dragen op dat vlak hun steentje bij.” Tot slot looft Melanie het energiezuinige karakter van de Deceuninck-ramen. “De EPC-waarde is vandaag van groot belang. Dankzij de Deceuninck-ramen halen we die ruimschoots.” Het maakt het plaatje compleet voor Jasper en Melanie. Het koppel woont hier slechts tijdelijk en droomt van een landelijk geïnspireerde nieuwbouwwoning. “Eén iets staat al vast. We gaan later opnieuw voor ramen en deuren van Deceuninck.”