Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

De Italiaanse kampioen sprintte naar de ritzege en de eerste leiderstrui.

Terug naar overzicht

“De eerste zege van het jaar voor de ploeg, de eerste zege voor mij. Het is een prachtige dag. Ik voelde wel wat druk na het geweldige seizoen vorig jaar, maar nu ben ik meer relaxt en kijk ik uit naar de volgende kansen”, aldus Viviani na zijn sprintzege in Port Adelaide.
 
Deceuninck – Quick-Step was een van de ploegen die een kopgroep van 4 renners controleerde in de 129 kilometer lange rit. Rémi Cavagna, Mikkel Honoré en James Knox verdeelden de werklast eerlijk aan kop van het peloton en haalden de koplopers ruim op tijd bij. In de finale kon Viviani rekenen op zijn trouwe luitenanten Michael Mørkøv en Fabio Sabatini, die hem in de chaotische slotfase naar voren loodsten.
 
Met een stevige tegenwind besloot Viviani om laat aan te zetten in Port Adelaide. Aan de linkerkant vond hij een klein gaatje en ontbond daarna zijn duivels. Max Walscheid (Team Sunweb) werd op enkele fietslengtes tweede.
 
“We wisten van de tegenwind. Dat maakte het lastig en chaotisch. Ons plan was om iets langer te wachten met mij in positie brengen. Alle teams wilden mee doen, zodat het niet eenvoudig was om ruimte te vinden. Michael en Saba deden zoals altijd geweldig werk. Ondanks dat sommige concurrenten enkele meters pakten, raakte ik niet in paniek en timede ik mijn sprint goed. Toen ik eenmaal de ruimte vond, kon ik voor de zege gaan”, sloot Viviani af.

Bron: Deceuninck - Quick-Step cycling team
Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images