Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Woonbonus in 2014 ongewijzigd: bouw je isolerende woning dit jaar nog!

Terug naar overzicht

Goed nieuws voor wie dit jaar een isolerende woning wil bouwen of een bestaande woning wil kopen en renoveren. De overheid heeft namelijk beslist om het systeem van de woonbonus in 2014 volledig ongewijzigd te laten. De wijzigingen komen er pas in 2015. Hierdoor wordt de nodige rechtszekerheid gecreëerd voor kandidaat-bouwers en -kopers.

Wacht niet langer met je isolatie-plannen

Aanvankelijk werd gevreesd dat de woonbonus, of het fiscale voordeel van een hypotheek, in twee fases gewijzigd zou worden. In een eerste fase zou de federale regering het huidige systeem van de belastingaftrek omvormen tot een systeem van belastingvermindering van 45 procent en in een tweede fase zou de Vlaamse regering het systeem verder kunnen aanpassen.

Dankzij de beslissing om de woonbonus in 2014 ongewijzigd te laten, kan de wijziging in de regelgeving op de woonbonus volgend jaar in één keer gebeuren. Op die manier is er duidelijkheid en verdwijnt de onzekerheid op de markt. De wijziging van de woonbonus zal pas van toepassing zijn voor leningen afgesloten vanaf 1 januari 2015. Het is dan ook raadzaam om niet langer te wachten met je bouw- of aankoopplannen. Investeer vandaag nog in een woning met isolerende PVC ramen en deuren, zodat ook jij in de toekomst gebeiteld zit!

Woonbonus 2014: onmiskenbare voordelen

De bouw- en renovatiesector had erop aangedrongen in de huidige woningbouwconjunctuur geen bijkomende onzekerheid te laten ontstaan. De federale regering heeft hen daarin gevolgd. In 2014 kunnen kandidaat-bouwers en -kopers dus nog volop profiteren van de huidige voordelen die verbonden zijn aan de woonbonus.

Wie in 2014 een hypotheeklening aangaat om een huis te bouwen of te kopen, geniet nog altijd een mooi fiscaal voordeel. Deze woonbonus werd destijds in het leven geroepen om Belgische gezinnen aan te moedigen een eigen woning te verwerven. Veel gezinnen trekken jaarlijks een aardige som terug van de belastingen dankzij de woonbonus.

Wil je van de woonbonus gebruikmaken om te investeren in een woning met PVC ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Preferred Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!