Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Woning isoleren populairder dan ooit

Terug naar overzicht

Een goed geïsoleerde woning biedt alleen maar voordelen: aangename en constante temperaturen gekoppeld aan een lagere energiefactuur. En dat beginnnen de Belgen massaal in te zien, zo bewijzen de cijfers. Tussen januari en april 2014 werden maar liefst 60% meer woningen geïsoleerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Wil je een topresultaat? Beperk je dan niet tot de spouwmuren, maar vervang ook je oude ramen en deuren!

7000 woningen geïsoleerd tussen januari en april 2014

Woningisolatie is sinds begin dit jaar aan een sterke opmars bezig. Tussen januari en april 2014 werden 7.000 bestaande woningen uitgerust met spouwmuurisolatie. Dat is 60% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maandelijks komt dat neer op 1.750 woningen per maand of zo’n 80 geïsoleerde woningen per werkdag. Aan dit tempo zullen er eind 2014 tot 25.000 extra woningen geïsoleerd zijn.

Volgens het Vlaams Energieagentschap (VEA) is die evolutie onder meer te danken aan de invoering van een kwaliteitssysteem in 2012, de opleiding van enkele honderden nieuwe vakmannen en de zachte winter, waardoor bijna continu kon worden doorgewerkt. En daarnaast is er natuurlijk het groeiende besef dat je woning isoleren een enorm rendement  oplevert.

Woning isoleren: méér dan spouwmuurisolatie

Om je woning tot in de puntjes te isoleren, is spouwmuurisolatie een uitstekend begin maar niet het eindpunt. Ook ramen en deuren spelen een sleutelrol. Topkwaliteit is daarbij een must, en dat geldt zowel voor de profielen als voor de beglazing.

Wil je zeker zijn dat je investering een lagere energiefactuur oplevert? Dan kies je het best voor PVC ramen en deuren in combinatie met topbeglazing. PVC profielen bestaan uit een combinatie van glasvezel en staalkabelversterking (Linktrusion-technologie), wat de thermische en akoestische performantie sterk verbetert. Tel daarbij dat PVC op zich al een prima isolator is, en het zal je niet verbazen dat onze superisolerende ramen een Uw-waarde halen van 0,65 W/m²K. Zelfs onze basic ramen scoren met 1,1 W/m²K uitstekend.

Investeer in muren én ramen voor de voordelige combipremie

Nog een laatste zetje nodig? De Vlaamse regering moedigt investeringen in isolatie sinds begin dit jaar aan met een combipremie. Dat is een energiepremie voor wie tegelijk zijn muren isoleert en de ramen vervangt door hoogrendementsglas. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter. Lees er alles over in ons artikel over de combipremie.

Enthousiast? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Preferred Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!