Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Welke ramen lenen zich het best tot nieuwbouw?

Terug naar overzicht

Zélf een nieuwbouwwoning uit de grond stampen is een droom voor iedereen die gaat voor honderd procent woonkwaliteit. Je kunt namelijk naar hartenlust personaliseren en voor elk aspect een oplossing op maat uitwerken. Niet alleen esthetiek is daarbij van belang, ook veiligheid en comfort spelen een cruciale rol. Wil je het onderste uit de kan halen? Dan zijn stevige, hoogisolerende en elegante raamprofielen een must. Ontdek hier welke ramen je nieuwbouw net dat tikkeltje meer geven!

Nieuwbouwwoning: strengere regelgeving

Het is onmogelijk om vandaag nog een woning te bouwen die géén aandacht besteedt aan energiezuinigheid. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de strenge Europese en, per uitbreiding, Vlaamse normen. Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, wat betekent dat ze niet of nauwelijks nog energie verbruiken. En het beetje energie dat ze toch nog nodig hebben, wordt opgewekt met hernieuwbare energiebronnen.

Die eisen vertalen zich in de EPB-wetgeving ('Energieprestatie en binnenklimaat') die een bepaald E-peil vooropstelt. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds dit jaar mogen nieuwe gebouwen nog een maximaal E-peil hebben van E60 in plaats van E70. Vanaf 2018 wordt E40 de norm voor nieuwbouwwoningen, in 2021 is dat nog maar E30.

Ramen en deuren maken mee het verschil

Bovenstaande doelstellingen zijn ambitieus, maar perfect haalbaar. Tenminste, als je investeert in de juiste materialen en geen enkele schakel in de isolatieketen over het hoofd ziet. Zo is niet alleen dakisolatie cruciaal, maar ook vloerisolatie, muurisolatie, hoogisolerende ramen en deuren, …

De EPB-eisen op het vlak van raamwerk worden uitgedrukt in U-waarden, die aangeven hoeveel warmte door een wand of raam verloren gaat. Ook hier geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter. In Vlaanderen zijn we dit jaar alvast geëvolueerd van een maximale U-waarde (Umax) van 2,2 W/m²K naar 1,8 W/m²K. In 2021 zal dat nog 1,50 zijn.

Altijd zeker met PVC ramen en deuren

Met de ramen en deuren van Deceuninck hoef je alleszins geen schrik te hebben om de normen niet te halen. Sterker: zelfs met onze basisuitvoeringen zit je gebeiteld. Het Deceuninck Zendow#neo raam- en deursysteem, voorzien van hoogrendementsbeglazing, haalt makkelijk Uw 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing zijn nog lagere waarden mogelijk, tot Uw 0,65 W/m²K.

Vind jij ook dat je nieuwbouwwoning ramen en deuren van topkwaliteit verdient? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!