Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Wat je nog niet wist over PVC ramen en deuren

Terug naar overzicht

Dat PVC ramen en deuren je woning op-en-top energiezuinig maken is allang geen geheim meer. En ook de interessante prijs-kwaliteitverhouding is intussen genoegzaam bekend. Toch is de kans groot dat je nog niet van álle voordelen van PVC ramen en deuren op de hoogte bent. Ontdek hier alle minder bekende maar daarom niet minder belangrijke voordelen!

Ook PVC ramen en deuren stralen authenticiteit uit

Als het gaat over ramen of deuren, wordt bij authenticiteit in de eerste plaats aan hout gedacht. Maar ook raam- of deurprofielen in PVC staan garant voor een natuurlijke look-and-feel en zijn lang niet meer het kleine broertje van houten profielen. De tijd dat PVC-ramen alleen verkrijgbaar waren in een blinkend witte en goedkoop ogende uitvoering is dan ook voorgoed voorbij.

Wil je een woning die hedendaags comfort aanbiedt maar tegelijk de grandeur van vroeger uitstraalt? Dan zijn Autentica-ramen zeker iets voor jou. Ze zijn verkrijgbaar in vier aantrekkelijke stijlen:
  • Baroc: verzonken ramen
  • Renaissance: ramen met vooruitspringende balken
  • Romantic: ramen met kruisvorm
  • Arboré: ramen met houtverbindingslook

Kleur als ultieme troef

We haalden het hierboven al even aan. PVC hoeft geen synoniem te zijn met blinkend witte raamprofielen. Integendeel, PVC ramen en deuren zijn verkrijgbaar in prachtige, tijdloze kleuren. Daarbij heb je de keuze tussen verschillende uitvoeringen: coating, folie of gekleurd in de massa.

Wie kiest voor coating, heeft de mogelijkheid om voor rondom rond gekleurde 360°-ramen te gaan. Met het unieke 360°-kleurprocédé worden de PVC-profielen integraal, aan de vier zijden gecoat. Op die manier zie je nergens nog blinkende PVC, zelfs niet aan de binnenkant. We hoeven je niet te vertellen dat dit een superieur esthetisch effect creëert.

Ook PVC is volledig recycleerbaar

Jawel, ook PVC-ramen zijn een honderd procent duurzaam product. PVC is een waardevol materiaal en hoort niet thuis op het stort of in de verbrandingsoven. Bij Deceuninck recycleren we oude ramen en deuren integraal in onze recyclingfabriek in Diksmuide. Op die manier is onze productiekringloop volledig gesloten!

Hebben de unieke kwaliteiten van PVC ramen en deuren ook jou overtuigd? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!