Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Waarom niet kiezen voor een glazen voordeur?

Terug naar overzicht

Glazen voordeuren worden steeds populairder. En dat mag geen verbazing wekken, want veel hoeveelheden glas zorgen voor extra lichtinval en creëren een groter ruimtelijk gevoel. Toch vindt niet iedereen het een slim idee om voor glazen voordeuren te kiezen. Nochtans zijn er voldoende argumenten te vinden om het wél te doen.

De meerwaarde van een glazen voordeur

Een glazen voordeur geeft je gevel een aparte uitstraling. Een moderne look gekoppeld aan elegantie en sierlijkheid. Het is niet verwonderlijk dat de verkoop van glazen voordeuren sterk in de lift zit.

Toch rijzen er nog veel vragen en twijfels over glazen voordeuren. Privacy is bijvoorbeeld een factor die mensen weerhoudt om voor glas te kiezen. Nochtans biedt een ondoorschijnende glassoort of mat glas hier een perfecte oplossing.

Veiligheid is een ander heikel punt. Glazen voordeuren lijken veel makkelijker open te breken dan stevige deuren in hout of pvc. Toch hoeft ook dit geen onoverkomelijk probleem te zijn. Met veiligheidsglas gecombineerd met veiligheidsbeslag beperk je het risico op inbraken tot een minimum. Er zijn twee soorten veiligheidsbeglazing die courant worden gebruikt: gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen een folie. Gehard glas beschikt over speciale eigenschappen en is beter bestand tegen grotere temperatuurverschillen dan gewoon glas. Qua veiligheidsbeslag is er een brede waaier aan mogelijkheden. Binnen het Deceuninck Zendow#neo raam- en deursyteem kunnen de meest uiteenlopende types geïntegreerd worden.

Last but not least is er het aspect isolatie. Deuren zijn namelijk cruciale elementen langs waar lucht je huis binnen komt of buiten gaat. Ook dit hoeft geen rem te zijn op je designdromen. Met de plaatsing van hoogrendementsglas gecombineerd met sterk isolerend schrijnwerk versterk je de isolatiewaarden opmerkelijk. En dit geldt zowel op het vlak van thermische isolatie als van geluidsisolatie.

Tip: combineer dit hoogrendementsglas met een profiel in pvc. Zo verkrijg je een dubbel versterkend isolerend effect. De Deceuninck Zendow#neo reeks  maakt gebruik van de unieke Linktrusion-technologie.

Vind een verdeler in uw buurt