Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Twinson: het onderhoud van een terras verliep nog nooit zo zorgeloos

Terug naar overzicht

Heb je thuis een houten of betegeld terras? Dan heb je allicht al eens gevloekt op de stevige onderhoudsbeurten. Nochtans kan het ook anders. Niet alle terrassen zijn namelijk onderhoudsintensief. Wie kiest voor Twinson, ziet het onderhoud van zijn terras meteen tot een minimum beperkt. Lees hieronder het weinige dat je moet doen om je onderhoudsvriendelijke Twinson terras mooi te houden!

Twinson: wel onderhoudsvriendelijk, niet onderhoudsvrij

In tegenstelling tot vele andere terrassen is Twinson bijzonder onderhoudsvriendelijk. Maar dat betekent niet dat er géén onderhoud nodig is. Onderhoudsvriendelijk is namelijk nog iets anders dan onderhoudsvrij. Er staan je twee dingen te doen:
  • Reinig de terrasplanken  met water en een niet-schurend reinigingsmiddel. Spoel nadien grondig af met een tuinslang of met een hogedrukreiniger (min. 30 cm, max. 100 bar), breng de waterstraal gelijkmatig en in de richting van de groeven aan. Vermijd ronddraaiende bewegingen.
  • Een bleekwateroplossing (maximaal 10%) is ideaal om eventuele groenvorming te vermijden. Nadien goed naspoelen.

Vuilophoping? Een zachte borstel volstaat

De aanwezigheid van voldoende regenwater is vaak al genoeg voor een natuurlijke reiniging van je terras. Beschik je thuis over een (gedeeltelijk) overdekt terras? Dan is de kans op vuilophoping een stuk groter. Het is echter normaal dat Twinson zijn natuurlijke patina krijgt na verloop van tijd, zoals elk natuurlijk materiaal. Gelukkig is er niet veel nodig om dit tegen te gaan:
  • Reinig de terrasplanken met een zachte borstel of spons en veel water.
  • Ook hier kan je altijd een niet-schurend reinigingsmiddel toevoegen.

Een juist onderhoud én een juist gebruik van je terras

Wie zijn Twinson terras te allen tijde in een perfecte staat wil houden, let naast een juist onderhoud het best ook op een juist gebruik. Ook hier volstaan enkele aandachtspunten:
  • Vermijd het verslepen van meubels, barbecues of andere scherpe voorwerpen over het terrasoppervlak.
  • Houd het terrasoppervlak vrij van vuil dat krassen kan veroorzaken.

Mocht dit toch gebeuren, hoef je niet te wanhopen. Door het natuurlijke rijpingsproces nemen krassen na verloop van tijd weer dezelfde kleur aan als de rest van het terras.

Voor alle details: bekijk de volledige onderhoudsgids: http://www.deceuninck.be/downloads/MANUAL_TERRAS_ONDERHOUD_NL.PDF

Overtuigd? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers. Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Vind een verdeler in uw buurt