Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Terras aanleggen: is er een beter alternatief voor tropisch hardhout?

Terug naar overzicht

Droom jij ook van een mooi terras om nóg meer van het uitzicht op je tuin te kunnen genieten? Een fijn vooruitzicht! Maar overweeg je daarvoor tropisch hardhout? Dan zijn er interessante alternatieven die even stijlvol zijn, maar wel veel duurzamer, ecologischer én praktischer. We stellen ze graag aan je voor.

Goed fout: tropisch hardhout

Om een terras te bouwen, wordt vaak aan tropisch hardhout gedacht. Dat is vanwege het landelijke en stijlvolle karakter, of omdat andere oplossingen onvoldoende bekend zijn. Jammer, want aan tropisch hardhout kleven een aantal nadelen. Tropisch hardhout kan na verloop van tijd gaan rotten. Bovendien moet je rekening houden met een groter slipgevaar en heeft het meer onderhoud nodig dan zachthout. Verder is er altijd kans op ‘fouten’ in het hout, zoals barsten en gaten. Tot slot hangt aan tropisch hardhout ook een steviger prijskaartje vast.

Tip: terrasplanken van houtcomposiet

Een evenwaardige of zelfs betere keuze dan tropisch hardhout is Twinson-houtcomposiet, een samenstelling van hout en kunststof. Daarmee combineer je een aantal voordelen van hout met de duurzame eigenschappen van kunststof. Bovendien is Twinson veilig, slipvrij en veel goedkoper dan hout.
 
Ook bij een terras van houtcomposiet vind je zeker de look die jij aantrekkelijk vindt. Zo kun je kiezen uit een breed palet aan kleuren en diverse designs. Composiet terrasplanken vergen minder onderhoud, zijn veiliger en bieden meer comfort.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Houtcomposiet is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hout. Het komt niet uit bedreigde regenwouden, in tegenstelling tot sommige hardhoutsoorten. Het Twinson-gamma draagt het PEFC-certificaat: er wordt alleen hout uit duurzaam beheerde bossen voor gebruikt. Bovendien is het duurzaam, want honderd procent recyclebaar, en je lokale Deceuninck dealer neemt zelfs je zaagafval terug.

Kies je favoriete Twinson-terrasplank

Zoek je een houtcomposiet terrasplank die supergoed scoort op het vlak van esthetiek én kwaliteit? Ontdek dan in het Twinson-gamma de nieuwe terrasplank Majestic: extreem bestand tegen vlekken, zeer krasbestendig en makkelijk te onderhouden.
 
Interesse in een terras van houtcomposiet? Vraag een gratis offerte aan of vind een dealer in je buurt.
hardhout, hout, houtcomposiet, terras, terrasplanken, tropisch