Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Geef je terras een houtlook die amper onderhoud vergt

Terug naar overzicht

Droom je van een terras in hout, maar twijfel je omdat dit materiaal ook heel wat nadelen heeft? Dan hebben we goed nieuws voor jou: terrasplanken in houtcomposiet combineren de fraaie look van natuurhout met de vele voordelen van kunststof. Een woordje uitleg …

Een terras in hout: verre van ideaal

Een houten terras spreekt tot de verbeelding, maar helaas valt dit in de praktijk wel wat tegen. Zo brengen houten planken heel wat slipgevaar met zich mee. En als je kinderen graag rondrennen in de tuin is dat allesbehalve ideaal. Hetzelfde geldt trouwens voor splintervorming! Daarnaast vergt hout behoorlijk wat onderhoud. Zie je het niet zitten om je terras jaarlijks in te oliën? Dan is het wel zo verstandig om te kiezen voor een ander materiaal.
Een bijkomend nadeel van hout is dat het ten prooi kan vallen van schimmels of dat het kan beginnen rotten. Dat zijn natuurlijk ernstige problemen die het elegante uiterlijk van je houten terras snel kunnen aantasten. Niets zo frustrerend als een terras dat er na enkele jaren al volledig verweerd uitziet.

Twinson-houtcomposiet: een duurzaam alternatief

Als je kiest voor een terras in Twinson-houtcomposiet kun je op je beide oren slapen. Twinson is een unieke combinatie van kunststof (pvc) en ecologisch PEFC-gecertificeerd hout. Deze composiet is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout: het oogt even mooi, maar is veel duurzamer, vergt nauwelijks onderhoud en is een stuk veiliger.

Veilig en makkelijk te installeren

Met een terras in Twinson kun je zorgeloos genieten. Dit materiaal is namelijk vlek- en krasbestendig en honderd procent splinter- en rotvrij. Het is dan ook honderd procent veilig voor je kinderen.
Wist je trouwens dat Twinson-houtcomposiet ook slipresistent is, zelfs als het materiaal nat is? Dat maakt het perfect geschikt om te gebruiken als terrasplank naast een zwembad. Valpartijen zijn uitgesloten!
Ten slotte zijn Twinson-terrasplanken makkelijk te plaatsen, zelfs al ben je geen ervaren klusser. Met het juiste gereedschap bij de hand is je terras zo klaar.
Geïnteresseerd? Vraag snel een gratis offerte of neem voor meer informatie contact op met een verdeler in jouw buurt.
composiet, houtcomposiet, kunststof, terras, terrasplanken