Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Sierluiken: energie besparen op authentieke wijze

Terug naar overzicht

Sierluiken voegen uitstraling toe aan je huis: ze geven je woning in een handomdraai een authentieke en rustieke toets. Dankzij het grote aantal vormen, kleuren en opvulmogelijkheden, pas je de kunststof  luiken van Deceuninck eenvoudig aan je persoonlijke smaak aan. Traditioneel hebben luiken echter nog een andere functie: ze beschermen je woning tegen externe factoren, zoals neerslag en temperatuursveranderingen. Met raamluiken blijven je ramen intact, en bespaar je energie op authentieke wijze.

Bescherm je ramen

Pvc-sierluiken zijn niet enkel een mooi accessoire voor je woning, ze beschermen je ramen ook in alle weersomstandigheden. Door je luiken te sluiten, vrijwaar je je ramen op een eenvoudige manier van schade door regen, sneeuw of hagel. Door de hoge kwaliteit van de sierluiken, behoudt je woning ook met gesloten luiken haar charme en uitstraling.

Bespaar energie

Sierluiken zijn mooi, en houden neerslag weg van je ramen. Ze zijn ook een simpele oplossing voor het besparen van energie. Open of gesloten zorgen ze, samen met een goeie isolatie en een zuinig verwarmingssysteem, voor een optimale temperatuur in huis. Deze functie is in de prijs van je kunststof sierluiken inbegrepen.

In de herfst en de winter laten open raamluiken op een zonnige dag maximaal het licht binnen. Zo warmt je woning op natuurlijke wijze op. Het warme zonlicht vormt een aangename toevoeging aan de warmte gegenereerd door je verwarmingssysteem. Energie van de zon is helemaal gratis.

Sluit de luiken voor je ramen wanneer de avond valt en het kouder wordt: zo houd je de warmte binnen, en de koude buiten. Bovendien maken gesloten raamluiken een koude winteravond extra gezellig.

Op zwoele zomeravonden maken luiken de airco overbodig. Sluit ze overdag, en houd de hitte buiten. Laat dan ‘s nachts door open raamluiken een koele zomerbries binnen, en geniet van een weldadige nachtrust.

Klaar om je energiefactuur definitief te doen dalen? Bekijk de verschillende kunststof raamluiken in onze brochure.