Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Wie maakt aanspraak op een renovatiepremie? Dit zijn de voorwaarden

Terug naar overzicht

Een woning verbouwen of renoveren vergt een financiële inspanning. Zeker omdat de energienormen er de jongste jaren niet minder op geworden zijn. Maar niet getreurd: je investering is allerminst weggegooid geld. Dankzij de betere isolatie gaat je energiekost namelijk drastisch dalen, met een aantrekkelijke terugverdientijd tot gevolg. Bovendien maak je ook nog eens aanspraak op verschillende premies. Ontdek hier alvast de voorwaarden voor de renovatiepremie!

Renovatiepremie, wat is dat?

De renovatiepremie is een initiatief van de Vlaamse overheid en kon voor het eerst worden aangevraagd in 2007. Intussen zijn we zeven jaar verder, maar de opzet blijft nog altijd dezelfde: eigenaars de kans geven om hun woning te renoveren en zo de kwaliteit ervan aanzienlijk te verbeteren. Verschillende werkzaamheden komen in aanmerking voor de renovatiepremie, telkens tot een bepaald maximumbedrag.

Renovatiepremie: voor bewoner én verhuurders

De renovatiepremie is niet alleen weggelegd voor woningeigenaars die het pand zelf bewonen, maar ook voor verhuurders. De woning moet zich wel in het Vlaamse Gewest bevinden en minstens 25 jaar oud zijn. Opgelet: kamers en studentenkamers worden niet als volwaardige woning gezien en komen dus niet in aanspraak voor de renovatiepremie, zelfs als ze ouder zijn dan 25 jaar. Heb je de afgelopen tien jaar al een renovatiepremie ontvangen? Dan zal je enkele jaren geduld moeten hebben. Voor eenzelfde woning of bewoner kan in een periode van tien jaar namelijk maar één keer een renovatiepremie worden toegekend.

Renovatiepremie 2014: enkele wijzigingen

De voorwaarden voor de renovatiepremie 2014 zijn licht gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Zo werd onder meer de inkomensgrens aangepast. Dit zijn de huidige regels:
  • voor een alleenstaande bewoner: € 40.600
  • voor een alleenstaande bewoner met 1 persoon ten laste: € 57.990 + 3.250 vanaf de tweede persoon ten laste
  • voor gehuwden en samenwonenden: € 57.990 + 3.250 per persoon ten laste
Daarnaast kwam er ook een uitbreiding van de renovatiepremie. Die kan sinds dit jaar worden aangevraagd voor de functiewijziging van een gebouw naar een woning of de opsplitsing van een woning in verschillende woningen.

Opportuniteit voor je buitenschrijnwerk

Plannen om je buitenschrijnwerk te vernieuwen? Dan is de renovatiepremie een buitenkans! De volledige én gedeeltelijke vernieuwing van je buitenschrijnwerk komen in aanmerking, of het nu gaat om de vervanging van je ramen of van je buitendeuren. Voorwaarde is wel dat je isolerende hoogrendementsbeglazing plaatst met een Ug-waarde (isolatiewaarde van het glas) van maximaal 1,3 W/m²K.

Tip: als je een aanvraag indient met facturen voor buitenschrijnwerk die dateren vanaf 1 januari 2012, gaat de premie met 10% omhoog op het bedrag van de buitenschrijnwerkfacturen. Het buitenschrijnwerk moet wel voldoen aan volgende U-waarden: Uw (isolatiewaarde van het geheel: profiel en glas) van maximaal 1,7 W/m²K en Ug van maximaal 0,9 W/m²K

Met onze isolerende ramen en deuren voldoe je gemakkelijk aan bovenstaande voorwaarden.

Naast de renovatiepremie heeft de Vlaamse regering ook beslist om investeringen in isolatie extra aan te moedigen met een energiepremie voor wie zowel muren isoleert als ramen door hoogrendementsglas vervangt. Deze combipremie is geldig voor werken die dit jaar gestart zijn. Meer informatie over de combipremie lees je hier!

Interesse? Bereken de besparing die renovatie van ramen kan opleveren of vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!