Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Renovatiepremie afgeschaft: wat nu?

Terug naar overzicht

Kandidaat-renoveerders kunnen sinds eind vorig jaar geen beroep meer doen op de Vlaamse renovatiepremie. Gelukkig wordt de soep nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. De renovatiepremie mag dan misschien niet meer bestaan in zijn huidige vorm, ze zijn nog altijd wel beschikbaar als belastingvermindering op langere termijn. Bovendien bestaan er nog tal van andere premies voor wie zijn woning wil isoleren of andere duurzaamheidsmaatregelen op het oog heeft. We lijsten de belangrijkste voor je op.

Beglazing vervangen met de netbeheerderspremie

Je maakt aanspraak op de premie van de netbeheerder als je enkel glas vervangt door hoogrendementsglas met een warmtedoorgangscoëfficiënt van 1,1 W/m²K of beter. Daarvoor krijg je een premie van 12 euro per m². Als het nieuwe glas 0,8 W/m²K scoort of beter, krijg je zelfs 15 euro per m².

De combipremie maakt deze netbeheerderspremie trouwens dubbel interessant. Als je in één klap je ramen vervangt en je buitenmuren isoleert, krijg je een premie van 48 euro per m² met een maximum van 1.680 euro. Mooi meegenomen!

Renoveren tegen een gunstig tarief

Vanaf de zomer van dit jaar kun je een belastingaftrek vragen voor renovatieprojecten. In plaats van de renovatiepremie, die eind vorig jaar werd afgeschaft, ontvang je nu een attest dat je bij je belastingaangifte voegt. De voorwaarden en de werken waarvoor je de vermindering kunt aanvragen, zijn identiek als die voor de renovatiepremie. Eenvoudigweg je facturen indienen bij Wonen-Vlaanderen en de kous is af! Voor buitenschrijnwerk en glas mag je tot maximaal 15.000 euro aan facturen indienen. Het warmtedoorgangscoëfficiënt moet 1,3 W/m²K scoren of beter.

De energielening: aan te vragen bij je Lokale Entiteit

De energielening blijft integraal bestaan. Deze lening laat je toe om maximaal 10.000 euro te lenen voor energiebesparende maatregelen in je woning. Ook de plaatsing van hoogrendementsglas en de vervanging van ramen komen in aanmerking voor deze premie, die trouwens moet terugbetaald worden over een periode van vijf jaar. Waar je zo’n lening aanvraagt? Dat kan bij de Lokale Entiteit in je gemeente. De meeste Vlaamse gemeenten hebben zo’n entiteit, dus bijna niemand valt uit de boot. Wist je trouwens dat bepaalde doelgroepen renteloos kunnen lenen? Laat je zeker informeren!

Wist je dat het buitenschrijnwerk van Deceuninck van ongeziene kwaliteit is? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers. Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!