Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Renovatiepremie 2015: wat verandert er concreet?

Terug naar overzicht

De Vlaamse renovatiepremie verdwijnt in de zomer van 2015 definitief van het toneel en wordt vervangen door een belastingvermindering. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). De belastingvermindering wordt gespreid over een periode van drie jaar. Lees snel verder voor alle details!

Overgangsregeling vanaf november 2014

Dat de financiële steun voor woningrenovaties niet langer als een premie wordt uitgekeerd, is een rechtstreeks gevolg van de zesde staatshervorming. Door de renovatiepremie in 2015 om te vormen tot een belastingvermindering, creëert de regering tijdelijk extra financiële ademruimte. Wil je nog van de renovatiepremie profiteren? Dan kan dat nog tot 31 oktober op de gewone manier, en vanaf 1 november tot de zomer van 2015 via een overgangsregeling:
  • Deze regeling geldt alleen voor facturen vanaf 1 november 2011.
  • De totale periode waarover de facturen mogen worden verspreid, mag niet meer zijn dan drie jaar. Voorbeeld: dateert je oudste factuur van 1 december 2011, dan komen facturen vanaf 1 december 2011 tot en met 1 december 2014 in aanmerking.
  • Je kunt je aanvraag indienen zodra de nieuwe belastingvermindering in werking treedt.

Belastingvermindering in drie schrijven

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de belastingvermindering en de werken waarvoor je die kunt aanvragen, blijven dezelfde als die van de huidige renovatiepremie. Iedereen die renovatiewerken uitvoert voor meer dan 10.000 euro, kan een belastingvermindering aanvragen. Alleen de uitbetaling zal uiteraard op een andere manier verlopen dan bij een premie. De belastingvermindering wordt gespreid over een periode van drie jaar. Wie de woning vroeger verlaat, verliest een of meerdere terugbetalingsschijven.

Investeer in buitenschrijnwerk

Plannen om je buitenschrijnwerk te vernieuwen? Dan maak ook jij aanspraak op de vernieuwde belastingvermindering! De volledige én gedeeltelijke vernieuwing van je buitenschrijnwerk komt in aanmerking, of het nu gaat om de vervanging van je ramen of van je buitendeuren.

Bij Deceuninck ben je alvast aan het juiste adres. Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!