Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Gek op hout? Ook dan is pvc de beste keuze

Terug naar overzicht

Zou jij voor je nieuwe ramen voor hout kiezen omwille van de authentieke uitstraling? Dan ga je er vanuit dat kunststof raamkozijnen enkel passen bij strakke bouwstijlen. En dat liefhebbers van een landelijke stijl eerder voor hout opteren. Hoog tijd om alle voordelen van pvc-ramen én het uitgebreide gamma van Deceuninck te ontdekken! 
 
Authentieke raamkozijnen mét wooncomfort
Als je woning een landelijke stijl heeft, ga je waarschijnlijk eerder voor authentieke, klassieke raamkozijnen. Want je wilt dat je ramen matchen met de look van je woning. En vaak wordt dan hout gekozen. Maar, verlies je wooncomfort niet uit het oog!
Hout houdt ook nadelen in
Hout is nog steeds een populair materiaal  voor raamprofielen, vaak voor authentieke ramen. Toch heeft het redelijk wat nadelen. Zoals het onderhoud: je moet ze geregeld schuren en verven of jaarlijks oliën. En ook op het vlak van thermische isolatie en geluidsisolatie scoort hout vrij laag. 
Kunststof kozijnen in een klassieke stijl?
Qua isolatiewaarde scoren pvc-kozijnen veel beter. Je verliest er weinig warmte mee, waardoor je energiekosten dalen. Bovendien houden ze het geluid prima buiten. En inzake design en uitstraling hoef je geen toegevingen te doen. Kunststof raamprofielen  kun je verkrijgen in een brede waaier kleuren en uiteenlopende stijlen. Ze vragen ook weinig onderhoud. Telkens opnieuw schilderen hoeft niet, nu en dan schoonmaken met een neutraal schoonmaakproduct volstaat. 
Autentica: een mooie keuze
Check zeker het Autentica-gamma klassieke kunststof raamkozijnen als je houdt van een rustieke woonstijl. Het omvat vier designs, elk met een eigen sierlijst. Zelfs kunststof ramen met een houtreliëf behoren tot de mogelijkheden!
  • Arboré: kozijnen met klassieke verbindingslijnen 
  • Baroc: verzonken kozijnen 
  • Renaissance: kozijnen met vooruitspringende balken 
  • Romantic: kozijnen met kruisvorm 
Landelijk, rustiek, klassiek, … Deceuninck heeft voor jouw woonstijl de ideale raamkozijnen.
Budgetvriendelijke kozijnen 
Nog een belangrijk voordeel: kunststof ramen zijn erg betaalbaar. Vergeleken met hout en aluminium biedt kunststof de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 
 
Wist je dat…
… er ook een kunststof gevelbekleding bestaat met de authenticiteit van hout, maar tegelijk robuust, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk? De unieke Twinson gevelbekleding combineert de voordelen van pvc én hout.
 
Graag meer weten over klassieke pvc-ramen? Vraag onze gratis brochure of vrijblijvende prijsofferte aan.  
hout, houten, kozijnen, kunststof, pvc, ramen