Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Geef inbrekers geen kans: kies de juiste raambeveiliging

Terug naar overzicht

Stel je voor: je komt thuis van een gezellig avondje op restaurant en merkt dat je hele woning overhoopligt. Er is ingebroken! Die nachtmerrie wil je natuurlijk koste wat het kost vermijden. Gelukkig kun je heel wat maatregelen nemen om je woning veiliger te maken. We geven je enkele tips om de beste raambeveiliging te kiezen.

Het belang van raambeveiliging

Waarom zou je investeren in degelijke raambeveiliging? Als dieven willen inbreken in je woning, zullen ze toch wel een manier vinden? Het zal je misschien verbazen, maar inbrekers proberen doorgaans slechts gedurende dertig seconden in te breken in een woning. Als ze merken dat het niet lukt, staken ze al snel hun inbraakpoging. Met de juiste, inbraakveilige ramen geef je inbrekers geen schijn van kans. Bespaar dus zeker niet op kwaliteit!

Kies ramen in een uiterst stevig materiaal

Het materiaal van je raam- en deurprofielen is erg belangrijk als het gaat om woningbeveiliging. PVC ramen en deuren zijn altijd een slimme keuze. PVC is erg stevig en compatibel met alle types veiligheidsbeslag. Het Zendow#neo-raamsysteem beschikt bovendien over een centraal nokje in het kaderprofiel, waardoor de sluitplaten nog moeilijker bereikbaar zijn.

Stevig glas voor een veilige woning

De ramen van Deceuninck zijn allemaal uitgerust met inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas. De beglazing zit ook stevig vast in sponningen, uitsparingen in het raamprofiel, zodat inbrekers voor een lastige klus komen te staan.

Tips tegen inbraak

Wie het zekere voor het onzeker wil nemen, kan nog een hoop andere maatregelen nemen om mogelijke inbrekers buiten te houden. Zo kun je:
  • ervoor zorgen dat je woning langs alle kanten goed zichtbaar is en dieven zich dus niet kunnen verstoppen.
  • kostbare voorwerpen uit het zicht zetten.
  • je deuren altijd op slot doen, ook als je maar eventjes weg bent.
  • je woning voldoende verlichten.
  • te rade gaan bij een inbraakpreventieadviseur, die de zwakke plekken van je woning detecteert.
Wil je ook extra veilige ramen laten plaatsen? Vraag een gratis prijsofferte aan!