Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Deceuninck blog

Verbouwing gepland in 2018? Op deze premies kun je een beroep doen

7 februari 2018 | Is de kogel door de kerk? Wordt 2018 het jaar waarin jij werk maakt van jouw verbouwing? Dan kun je net als vorig jaar aanspraak maken op tal van premies. In 2017 trad er een nieuw premiesysteem in werking, maar dit jaar geniet je gewoon dezelfde voordelen. Een overzicht van de energiepremies voor 2018.

Lees het volledig artikel

Renoveren samen met de buren? Binnenkort levert het op!

6 december 2016 | Wie vanaf 1 januari 2017 samen met zijn buren renoveert om zijn woning energiezuiniger te maken, kan een extra premie aanvragen. De Vlaamse regering wil mensen zo aanmoedigen om sneller en méér te renoveren, om de energie- en klimaatdoelstellingen te kunnen halen tegen 2020. Maar ook voor jou valt er iets te rapen, want een betere isolatie zorgt er natuurlijk voor dat je energiekosten een pak lager uitvallen.

Lees het volledig artikel

Energiepremies 2017: wat mag je verwachten?

25 november 2016 | Ben je van plan om te bouwen of renoveren? Dan loont het misschien de moeite om je plannen nog even uit te stellen tot 1 januari 2017. Vanaf dan treedt een nieuw premiesysteem in werking, waarmee je in sommige gevallen flink wat extra voordeel opstrijkt. We geven je graag een overzicht van de belangrijkste energiepremies in 2017.

Lees het volledig artikel

Vlaanderen hervormt energiepremies in 2017

21 oktober 2016 | De Vlaamse energiepremies worden grondig hervormd. Timing: 2017. De wijzigingen die de Vlaamse regering wil doorvoeren, zijn niet min. Zo komt er wellicht een voucher voor totaalrenovaties en worden premies binnenkort gekoppeld aan bepaalde kwaliteitsvereisten. Goed nieuws: er is geen enkele premie die verdwijnt. Ontdek hier de belangrijkste veranderingen die volgend jaar op het programma staan. 

Lees het volledig artikel

De meest interessante isolatiepremies op een rijtje

14 juni 2016 | Je woning isoleren gaat gepaard met een aanzienlijke kostenbesparing. Doordat de aangename kamertemperatuur niet meer tenietgedaan wordt door allerlei spleten of kieren daalt je energiefactuur namelijk aanzienlijk. Uiteraard gaat grondige isolatie gepaard met een zekere investering, maar die wordt dan weer verlicht door allerlei premies. Hoewel de overheid haar premiebeleid de jongste jaren verstrengd heeft, blijven er nog heel wat interessante steunmaatregelen over. Een overzicht.

Lees het volledig artikel

Renovatiepact 2050: elk huis energiezuinig tegen 2050

29 maart 2016 | De bouwsector en de Vlaamse regering slaan de handen in elkaar om tegen 2050 alle huizen en appartementen in Vlaanderen energiezuinig te maken. Het Renovatiepact 2050 is een ambitieus plan waarvoor de regering onder andere de energiepremies hervormt. Maar er komt ook een ‘woningpas’ voor elke woning, met een stappenplan om de woning op de lange termijn energiezuinig te maken.

Lees het volledig artikel