Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Onze tips voor de correcte aanleg van je terras

Terug naar overzicht

Een zonnig terras bij je thuis is een groot genot. Wat is er immers heerlijker dan buiten rustig wat verpozen met een boekje en een drankje? Als je de aanleg van een eigen terras overweegt, zijn er een aantal knopen die je moet doorhakken. Enkele tips.

Welk soort terras?

Het eerste wat je natuurlijk moet beslissen is waar je terras komt, hoe groot het wordt en in welk materiaal je het wil uitvoeren. Voor de hand liggende opties zijn tegels of houten planken. Maar heb je ook al eens aan terrasplanken in Twinson gedacht? Deze houtcomposiet biedt heel wat voordelen. Zo is het materiaal makkelijk te plaatsen, slipvrij en erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien geeft het je het warme gevoel van écht hout.

Je terras aanleggen

Een terras met planken wordt altijd op dezelfde manier aangelegd. In de volle grond of op een bestaande harde ondergrond maak je een structuur van evenwijdige balken. De terrasplanken worden haaks daarop bevestigd. Reken voor terrasplanken van 140 mm breed een afstand van maximum veertig centimeter tussen je balken.

De balkenstructuur creëren

Een terras op een bestaande ondergrond aanleggen is het makkelijkst. Met schroeven en pluggen kun je de balken namelijk rechtstreeks op deze ondergrond bevestigen. Voorzie onderaan wel altijd een laag die opstijgend vocht tegenhoudt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld stukjes bitumen gebruiken.
In de volle grond moet je werken met paaltjes of betonblokken waarop je de balken bevestigt. Die kun je op hun beurt op een laag gestabiliseerd zand of beton plaatsen.

De terrasplanken bevestigen

De laatste stap bij de aanleg van je terras is de terrasplanken op de balkenstructuur bevestigen. Dat kan met zichtbare schroeven of spijkers, maar daarvoor zul je de planken moeten voorboren en het resultaat zal niet zo fraai zijn.
Een betere oplossing is om te werken met clips. De Twinson-terrasplanken van Deceuninck komen standaard met het unieke ‘clip and slide’-systeem met gepatenteerde montageclips. Op die manier wordt de plaatsing echt kinderspel.
Geïnteresseerd om een terras in Twinson aan te leggen? Vraag dan vrijblijvend een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers in jouw buurt.

Vind een verdeler in uw buurt