Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Nieuwe ramen plaatsen? Zo kun je je voorbereiden!

Terug naar overzicht

Wil je je oude ramen laten vervangen? Dat is erg slim, want met thermisch isolerende ramen kun je heel wat uitsparen op je energiefactuur. Misschien zie je wat op tegen de werken en verwacht je dat je hele huis nadien overhoop ligt. Maak je geen zorgen: nieuwe ramen plaatsen loopt van een leien dakje en vergt – van jouw kant – nauwelijks voorbereiding.

Maak de juiste keuze

Eigenlijk is de keuze van de juiste ramen de belangrijkste voorbereiding die je moet treffen. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en dus doe je er goed aan je degelijk te informeren. Pvc-ramen bieden heel wat voordelen. Ze zijn sterk, duurzaam, onderhoudsarm en staan garant voor een uitstekende thermische én akoestische isolatie.
Maar het eindigt niet bij de keuze van het materiaal. Ook over het design moet je nadenken. Wil je strakke lijnen of ben je net op zoek naar een authentieke look? Het kan allemaal! Qua kleuren en afwerkingen zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. Benieuwd wat het beste bij jouw woning past? Bekijk dan eens onze kleurencollectie 2017-2018 of ga aan de slag met onze kleurensimulator.

Dek je meubels af

Ramen gekozen en besteld? Dan hoef je eigenlijk weinig tot niets meer voor te bereiden. Bij het vervangen van bestaande ramen wordt het slijpwerk tot een minimum beperkt en zijn er geen metselwerken. Hoe dat kan? Een raam dat netjes opgemeten is, heeft genoeg speling om zonder enig probleem geplaatst te worden. Ook blijft het behang of schilderwerk rond het raam mooi intact.  
Wel kan het gebeuren dat er tijdens het plaatsen van nieuwe ramen stof naar binnen waait. Daarom is het aangewezen om je meubels goed af te dekken. Maar ook hierover hoef je je geen zorgen te maken: een ervaren installateur neemt zijn voorzorgen en brengt zelf het nodige karton of plastic mee. Na de werken zal hij ook met plezier de ruimte stofzuigen, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Nieuwe ramen plaatsen? Kies een ervaren installateur!

Als je een beroep doet op een ervaren en gespecialiseerde installateur ben je verzekerd van een vlotte en correcte plaatsing van je nieuwe ramen.
Deceuninck heeft een uitgebreid netwerk van verdelers die voldoen aan onze strenge eisen en die bij het plaatsen van ramen topwerk garanderen. Geïnteresseerd? Vind een verdeler in jouw buurt of neem contact met ons op voor meer informatie.