Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Nieuwe deuren en ramen kiezen: hoe begin je eraan?

Terug naar overzicht

Plan je een nieuwbouwproject of een grondige renovatie van je woning? Dan zijn nieuwe deuren en ramen een belangrijk aandachtspunt. Voor geen van beide kun je het je permitteren om over één nacht ijs te gaan. Een weloverwogen keuze in functie van jouw wensen en behoeften is een absolute must. We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

Deuren en ramen kiezen

Nieuwe deuren en ramen moeten je het nodige comfort bieden en aansluiten bij de algemene look van je woning. Stel jezelf dus de vraag of je strakke en moderne ramen en deuren wil of dat een rustieke stijl je meer aanspreekt.
Naast de stijl van de profielen is ook de kleur cruciaal. Kies je voor deuren en ramen in pvc, dan zijn de opties quasi oneindig. Behalve tal van stijlvolle tinten is ook een hout- of metaallook mogelijk.

Belangrijke keuzecriteria

Zowel je ramen als je buitendeuren – en zeker de voordeur – zijn dan wel bepalend voor de look van je woning, er zijn natuurlijk nog andere cruciale criteria. Zo is een uitstekende thermische isolatie noodzakelijk om grote warmteverliezen uit je woning te vermijden.
Minstens zo belangrijk: akoestische isolerende eigenschappen. Niemand wil namelijk binnenshuis last hebben van straatlawaai. Check zeker ook of de deuren en ramen die je op het oog hebt voldoende stevig zijn. Een met staal versterkte constructie is een must om inbrekers buiten te houden.
Ten slotte zijn ook het onderhoudsgemak en de prijs-kwaliteitsverhouding zaken die je maar beter in de gaten houdt.

Pvc-deuren en ramen van Deceuninck

Bij Deceuninck kun je terecht voor deuren en ramen in pvc die ruimschoots aan alle belangrijke criteria voldoen. Zo hebben we in ons aanbod drie soorten bijzonder kwaliteitsvolle deuren: de Zendow-, Zendow#neo en de Zentrada-deuren. Die laatste worden wegens hun innovatieve design zelfs de ‘deuren van morgen’ genoemd.
Qua ramen heb je de keuze uit vier types: Geïnteresseerd? Vraag gerust vrijblijvend een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers in jouw buurt.