Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Nederland kiest voor nul-op-de-meter-woonwijken

Terug naar overzicht

Een woning of woonwijk waar nul-op-de-meter is geïmplementeerd, levert evenveel energie op als er nodig is. Met andere woorden: de energiemeter aan het einde van het jaar staat –zoals de term doet vermoeden- op nul. Klinkt het haast te mooi om waar te zijn? Absoluut. Niet verrassend dus dat Nederland helemaal gewonnen is voor deze energiezuinige en duurzame aanpak

Nul-op-de-meter realiseren met de hulp van Deceuninck

Om te komen tot deze energieleverende woning of woonwijk wordt onder andere geïnvesteerd in verregaande isolatie. Zo zijn de Zendow#neo Royal Premium kozijnen van Deceuninck erg geschikt om je energieverbruik in te perken. Deze kozijnen leveren enorm hoge isolatie- en energieprestaties. De fraaie vormgeving en het duurzaam karakter ervan zijn uiteraard ook mooi meegenomen.

Een van de eerste grootschalige woningbouwprojecten waarin nul-op-de-meter is gerealiseerd, is de woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo, Nederland. Er werd voor dit project gekozen voor de uiterst performante raamprofielen van Deceuninck. De Linktrusion-technologie viel vorig jaar nog in de prijzen vanwege haar thermische performantie en duurzaamheid. Met andere woorden: de raamprofielen leverden een belangrijke bijdrage aan de besparing op de stookkosten van de woonwijk.

Duurzame ramen en deuren dankzij gerecycleerde pvc

De duurzaamheidsambities van Deceuninck zijn groot. Pvc is naast superisolerend, onderhoudsvriendelijk en stijlvol ook op en top duurzaam materiaal. Dit is te danken aan het feit dat pvc 100% recycleerbaar is. Zo recycleert Deceuninck zijn kunststof kozijnen: niets van het pvc-materiaal gaat verloren. Oude kunststof kozijnen worden in de recyclingfabriek in België volledig omgevormd tot nieuwe grondstoffen voor onze nieuwe kozijnen.

Nul-op-de-meter: Nederland is overtuigd, Europa volgt

Groevenbeek Noord in Ermelo is een van de koplopers, maar de rest van Nederland volgt. Zo zijn er al projecten in Groningen, Tilburg en Utrecht gerealiseerd. Ook buiten Nederland groeit de interesse. De Europese commissie steunt de Nederlandse organisatie Stroomversnelling om in Frankrijk en Engeland de nul-op-de-meter-aanpak van de grond te krijgen.