Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Minder energie verbruiken? Isoleren is de boodschap!

Terug naar overzicht

Minder energie verbruiken? Isoleren is de boodschap!

Turteltaks of niet, energie is duur in België. Door de tarieven van de verschillende leveranciers te vergelijken kun je flink wat uitsparen, maar daarnaast is het ook essentieel om je woning degelijk te isoleren. Zo zul je minder energie verbruiken, wat niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Prijzen vergelijken

Door extra heffingen van de overheid en door het wegvallen van het goedkopere btw-tarief steeg de energieprijs in ons land tijdens de eerste vier maanden van dit jaar met maar liefst achttien procent. Wie geen prijzen vergelijkt en ‘voor het gemak’ gewoon een verlengcontract bij zijn oude energieleverancier neemt, loopt het risico om jaarlijks tot 702 euro te veel te betalen.
Je huidig contract onder de loep nemen is dan ook geen overbodige luxe. Om na te gaan of je met je lopende energiecontract nog goed zit, kun je de CREG Scan uitvoeren. Blijkt je huidige contract te duur, dan vertelt de V-test je welke leverancier je de beste prijzen kan bieden voor jouw verbruik. Overstappen naar het voordeligste contract verloopt erg vlot.

Minder energie verbruiken: drie prioriteiten

Daarnaast doe je er natuurlijk ook goed aan om je energieverbruik te beperken. Als je je woning goed isoleert, ga je automatisch minder energie verbruiken. Misschien heb je al gehoord van BENOveren? Door je woning slim en doordacht te renoveren geniet je tal van voordelen én kom je in aanmerking voor verschillende premies.
Voor de isolatie van je huis zijn er drie prioriteiten: je dak, je muren en je ramen en deuren.

1.       Je dak isoleren

Met een goede dakisolatie kun je tot dertig procent minder energie verbruiken. Een hellend dak kun je zowel langs binnen (zolderisolatie) of langs buiten (de ‘sarkingtechniek’) isoleren. Heb je een plat dak, dan is enkel isolatie langs de buitenkant mogelijk. Als dat je aanspreekt, kun je ook opteren voor een isolerend groendak.
Gebruik je de ruimte onder je dak helemaal niet of enkel als opbergruimte, dan kun je er ook voor kiezen om in de plaats van je dak je zoldervloer te isoleren. Dat is net zo efficiënt en je krijgt er dezelfde premies voor.

2.       Je gevel isoleren

Haast even belangrijk: de isolatie van je buitenmuren. Daarmee kun je tot twintig procent besparen op energie. Je gevel kun je aan de binnenkant, de buitenkant of aan beide kanten isoleren. Kies je voor gevelisolatie aan de buitenkant, dan kun je je gevel met gevelplaten in pvc of Twinson-houtcomposiet meteen ook een compleet nieuwe look geven.

3.       Kiezen voor isolerende ramen en deuren

Ten slotte is ook de keuze van je ramen en deuren cruciaal om minder energie te verbruiken. Installeer je ramen en deuren in pvc, dan zit je in elk geval al goed. Wil je het nog beter doen, kies dan voor de superisolerende Zendow#neo Premium-ramen en Zentrada-deuren van Deceuninck.
Geïnteresseerd? Neem dan zeker contact op met een van onze verdelers. Of vraag meteen een gratis prijsofferte.