Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Maak je terras klaar voor de herfst

Terug naar overzicht

Voor veel mensen is de herfst synoniem met guur en koud weer. Maar je kunt in de nazomer ook nog vaak genieten van aangenaam ‘terrasjesweer’. Om in de herfst van je eigen terras te profiteren, heb je, behalve mooi weer natuurlijk, niet veel nodig. Met enkele goed gekozen planten en een terrasbedekking die tegen een stootje kan, zit je goed. Zo maak je je terras klaar voor de herfst!

Ook in de herfst groen op je terras

[caption id="attachment_1538" align="alignleft" width="272"]terras herfst bron: woonblog.be[/caption]

De zomer loopt dan wel ten einde, het is heus nog niet gedaan met alle buitenpret. Ook in de nazomer kun je soms nog aangenaam vertoeven op je terras. Wees daarom niet té voorbarig en laat je tuinmeubilair nog enkele maanden staan. Een barbecue in oktober? Een aperitiefje op het terras op en zonnige novemberdag? Het gebeurt nog verrassend vaak.

Het is een kleine moeite om je terras of balkon klaar te maken voor de iets koudere herfstmaanden. De bloemen die deze zomer nog zo hevig bloeiden, zijn weg, maar er zijn alternatieven beschikbaar. Kies bij voorkeur voor planten die hun groen behouden. Mooie verschijningen op je terras zijn rotsheide, mirte en blauw schapengras. Een bijzonder aangename verrassing is de bergden of ‘Pinus mugo’, een naaldboompje in de vorm van een kleine, bolle struik.

Voor meer kleur kun je in de herfst kleine asters, chrysanten, viooltjes, sierbessen en heide in bakken en potten planten.

Kies voor een onderhoudsvriendelijk terras

Een houten terras vraagt stevige onderhoudsbeurten. Ook een betegeld terras onderhouden is nogal een karwei. Zeker na de herfst, wanneer er bladeren en smurrie op je terras belanden, heb je steevast veel onderhoudswerk. Het kan nochtans anders. Een terras in Twinson, met terrasplanken in houtcomposiet, is veel onderhoudsvriendelijker. Het is perfect bestand tegen koude en vocht en je reinigt het ook gemakkelijk.

Overtuigd van de troeven van houtcomposiet? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij van onze verdelers. Meer weten? Vraag een gratis brochure aan.