Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Luchtdicht plaatsen van ramen: voordelen en tips!

Terug naar overzicht

Niet alleen de materiaalkeuze maakt het verschil tussen goed en slecht isolerende ramen. Ook de manier waarop ze geplaatst zijn, speelt een belangrijke rol. Het gebeurt nog al te vaak dat de warmte in woningen verloren gaat via spleten en kieren. Dat haalt je energieprestatie naar beneden en doet de energiefactuur onnodig oplopen. Om dit te vermijden, is het luchtdicht plaatsen van ramen erg belangrijk.

Luchtdicht plaatsen van ramen: goed voor het E-peil

De Energieprestatieregelgeving (EPB) pakt koudebruggen zoals raamaansluitingen almaar strenger aan. Het is precies op die plekken waar de raamisolatie vaak wordt onderbroken, dat er lineaire koudebruggen ontstaan en luchtlekken tot warmte- en energieverliezen leiden.

Het E-peil is een maat voor de energieprestatie van een woning in standaardomstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning. Door luchtdicht in te bouwen of te verbouwen, kan je het verlies aan warmte een halt toeroepen en het E-peil gemakkelijk met 10 tot 12 punten doen zakken. Het luchtdicht plaatsen van ramen zal bovendien niet alleen de thermische maar ook de akoestische isolatie van je woning verbeteren.

Luchtdicht inbouwen met het prekader van Deceuninck

Een van de eenvoudigste manieren om luchtdicht in te bouwen, is het unieke prekader van Deceuninck. Het prekader garandeert een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van ramen en deuren. Het bestaat uit isolerend PVC-schuim en zorgt ervoor dat er geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan. Kiertjes, koudebruggen en warmtelekken rondom ramen en deuren zijn op die manier voorgoed verleden tijd.

Het prekader is geschikt voor isolatiediktes tot 160 mm en voor de meest uiteenlopende bouwmethodes(traditioneel, houtskelet en overige). Het is schimmelvrij, vochtbestendig en 100% recyclebaar.

Kies voor een erkende plaatser

Het luchtdicht plaatsen van ramen is cruciaal voor de isolatie van je woning. Het is dan ook aangewezen om met een erkende plaatser te werken die over de nodige kennis en ervaring beschikt om je PVC-ramen op de juiste manier te installeren. Dat is ook de reden waarom Deceuninck alleen samenwerkt met preferred partners en verdelers. Zij beantwoorden aan al onze kwaliteitsvereisten en zullen je PVC-ramen snel en efficiënt installeren!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?