Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Kunststof gevelbekleding: een goed idee?

Terug naar overzicht

Waarom zou je investeren in een houten gevelbekleding, terwijl je voor een kleiner budget een even elegante gevelbekleding kunt hebben? En dat is het niet het enige voordeel van een gevelbekleding in kunststof. Lees hier waarom pvc of Twinson ook voor jouw gevel interessante materialen kunnen zijn!

Pvc: niet alleen voor ramen en deuren

Pvc ken je wellicht als een van de meest gekozen materialen voor raam- en deurprofielen. De voordelen van deze kunststof profielen zijn dan ook niet min. Pvc-ramen en -deuren zijn licht, duurzaam en sterk isolerend. Toch associëren we pvc niet meteen met grote oppervlaktes, zoals de voorgevel van een woning. Ten onrechte, want ook voor die toepassing leent pvc zich uitstekend. Wil je liever een houtlook? Ga dan voor een gevelbekleding in het composietmateriaal Twinson dat de voordelen van kunststof combineert met het uitzicht van echt hout.

Kunststof gevelbekleding

Is je gevel aan renovatie toe? Of sta je voor de keuze van het materiaal voor de gevelbekleding van je nieuwbouwwoning? Overweeg dan goed welke eigenschappen voor jou primeren. Esthetiek, onderhoudsvriendelijkheid, isolerende waarde … ze spelen allemaal een rol in de uiteindelijke uitstraling én energie-efficiëntie van je woning.

Ben je niet helemaal overtuigd of vind je het maar raar klinken, zo’n gevel in kunststof? We geven je drie redenen om kunststof gevelbekleding een kans te geven.

1.      Duurzaam

Zowel pvc als Twinson zijn honderd procent recycleerbaar en dat maakt het milieuvriendelijke en duurzame materialen. Geen onbelangrijk argument in deze tijden van toenemende klimaatbewustwording.

2.      Veelzijdig

Hou je van de natuurlijke look van hout? Een gevelbekleding in Twinson heeft een houtnerflook die niet moet onderdoen voor ‘the real thing’. Moet de kleur van jouw gevel precies passen bij de kleur van je ramen en deuren? Ook dat is geen probleem, dankzij het uitgebreide aanbod van kleuren voor je kunststof gevelbekleding.

3.      Makkelijk

Een kunststof gevelbekleding is makkelijk te plaatsen. De panelen worden namelijk vastgezet door middel van een ingenieus en gebruiksvriendelijk tand- en groefsysteem.

Vooruit, we gooien er nog een vierde voordeel bovenop: kunststof is bijzonder makkelijk te onderhouden. Schoonmaken met lauw water en een doekje volstaat. Geen gedoe met olie- of vernisbehandelingen die je elk jaar moet herhalen …

Interesse in de mogelijkheden met een gevelbekleding in kunststof, specifiek voor jouw woning? Onze specialisten staan je bij met raad en daad.Vind een verdeler in uw buurt