Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Kostenoptimaal bouwen: het Batibouw-thema in de praktijk

Terug naar overzicht

Batibouw heeft dit jaar weer volop oog voor duurzaam wonen en energiezuinige renovatie. Kostenoptimaal bouwen is dan ook een van de hoofdthema’s van de populaire bouwbeurs. Mooie woorden, maar hoe pas je die concreet toe in de praktijk? Heel eenvoudig: door te focussen op isolatie, en in het bijzonder op hoogisolerende ramen en deuren. Ontdek hier alle details!

Kostenoptimaal bouwen: wat is dat?

Kostenoptimaal bouwen kun je het best vergelijken met een bezoek aan de supermarkt. Je probeert binnen een bepaald budget te blijven en tegelijk je winkelkar zo vol mogelijk te laden met kwaliteitsproducten. Voor een bouwproject is het uitgangspunt net hetzelfde. Je investeert in topkwaliteit met een zo kort mogelijke terugverdientijd: twee keer winst! Een voordeel waar je als Batibouw-bezoeker ongetwijfeld oren naar hebt.

Als je die ambitie wil waarmaken, moet je rekening houden met alle kosten en baten: van de bouwkost tot inkomsten uit premies en belastingverminderingen en kosten en uitgaven voor energieverbruik. Daarbij is het zaak om het juiste evenwicht te vinden tussen isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en verwarming. Wie slim investeert, zal zijn energiefactuur meteen zien dalen en de aanvankelijke meerkosten snel terugwinnen.

Waarom ramen en deuren zo cruciaal zijn

Kostenoptimaal bouwen vraagt om een totaalaanpak. Dakisolatie is bijvoorbeeld een belangrijke eerste stap, maar daar stopt het niet. Ook je muren, vloer en gevel vergen extra isolatieaandacht.

Plannen om af te zakken naar de Batibouw-beurs? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de Deceuninck-stand. Onze innovatieve raam- en deurconcepten vormen namelijk de basis voor een kostenoptimale woning. Veel is daarbij te danken aan de Linktrusion-technologie, die thermische prestaties van onze Zendow#neo ramen en deuren gevoelig verbetert. Door gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf. Zendow#neo Premium ramen halen een warmtedoorgangscoëfficiënt of Uw-waarde tot 0.65 W/m²K.

Wil je je energieverbruik drastisch verlagen? Neem dan zeker een kijkje op de stand van Deceuninck of ga langs bij een van onze verdelers! Bestel vandaag al een gratis brochure voor meer informatie.