Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Je huis koel houden in de zomer? Met rolluiken natuurlijk!

Terug naar overzicht

’s Zomers kunnen de temperaturen erg hoog oplopen. Dat is leuk als je een dagje in je tuin of op het strand gepland hebt, maar in je eigen huis heb je het liever wat minder heet. We zetten enkele mogelijkheden om je huis koel te houden op een rijtje.

Rolluiken, de oplossing bij uitstek om je huis koel te houden

Dé meest effectieve oplossing om de hitte buiten te houden? Dat zijn rolluiken. Als je kiest voor rolluiken in pvc, ben je verzekerd van een uitstekende thermische isolatie. Laat je de rolluiken neer, dan blijft de temperatuur binnen lekker aangenaam, hoe hevig de zon buiten ook mag branden. Pvc-rolluiken zijn trouwens makkelijk te installeren, op alle mogelijke ramen. Het is een investering die de moeite zeker waard is.

Zonneschermen, rolgordijnen en jaloezieën

Ook een oplossing, zij het iets minder efficiënt, zijn zonneschermen of zonnescreens. Dat zijn doeken die je voor je ramen kunt bevestigen en die slechts een deel van het licht doorlaten. Belangrijk is wel dat je zulke zonneschermen aan de buitenkant aanbrengt.
Als je zelf wil bepalen hoeveel zonlicht je precies doorlaat, dan zijn rolgordijnen of jaloezieën ook opties.

Isolerende ramen en deuren

Superisolerende ramen met meervoudig glas en profielen[SH1]  in pvc dragen enorm bij aan een aangenaam klimaat in huis. ’s Winters houden ze de warmte binnen en ’s zomers helpen ze om je huis koel te houden. Hetzelfde geldt voor buitendeuren in pvc.

Ramen: enkel ’s morgens open

Als het in huis warm is, heb je de neiging om je raam open te zetten om te verluchten, maar overdag en zelfs ’s avonds en ’s nachts is dat niet zo’n goed idee. Doe je dat wel, dan wordt het binnenshuis alleen maar warmer. Om van de laagste temperaturen te profiteren is het best om ’s morgens vroeg je ramen open te zetten. Tussen zeven en tien uur is het ideale moment.
Geïnteresseerd in rolluiken en/of isolerende ramen en deuren? Vraag gerust een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers voor meer informatie.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?