Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Hoe besparen met nieuwe ramen?

Terug naar overzicht

Wanneer je nieuwe ramen kiest voor je woning, sta je het best niet alleen stil bij de esthetische kwaliteiten ervan. Laat zeker ook andere criteria meespelen in je keuze, zoals de isolatiewaarde en niet te vergeten de onderhoudsvriendelijkheid van je ramen. Daarnaast zijn nieuwe ramen natuurlijk ook dé oplossing als je energie wil besparen.

Welk materiaal kiezen voor nieuwe ramen?

De almaar strenger wordende energienormen in acht nemend, kies je maar beter voor nieuwe ramen die duurzaam én sterk isolerend zijn. Die keuze past bovendien perfect in de bijna-energieneutrale woningen die we tegen 2021 allemaal zullen moeten bouwen. Waar hout en aluminium vroeger de meest gekozen raammaterialen waren, worden die vandaag overklast door pvc, een kunststof die veel onderhoudsvriendelijker en veelzijdiger is dan haar twee voorgangers. Denk maar aan de jaarlijkse, arbeidsintensieve olie- of vernisbehandelingen die je houten ramen moet geven, wil je dat het hout er onberispelijk uit blijft zien. Met pvc is dat intensieve onderhoud verleden tijd – en gelukkig maar.

Isoleren = besparen

Naast hun onderhoudsvriendelijkheid hebben pvc-ramen nog een andere grote troef in huis: ze isoleren uitstekend. Dat betekent dat ramen in pvc:

  • de warmte binnenhouden en de koude buiten,
  • condensatie tegengaan en dus het risico op vochtproblemen verminderen,
  • ook storende geluiden filteren, zodat je binnenshuis van rust en stilte kunt genieten.

Akoestische en thermische isolatie zijn dus gegarandeerd als je kiest voor pvc-ramen. Een goed geïsoleerde woning levert je ook een minder hoge energiefactuur op, omdat je minder brandstof nodig hebt om je huis te verwarmen. Bereken met onze energiecalculator hoeveel je kunt besparen dankzij je nieuwe ramen.

Ga voor ramen én deuren in pvc

Wil je het plaatje compleet maken? Hou het dan niet bij de ramen alleen. Ook pvc-deuren werken extra isolerend en vergroten dus de energie-efficiëntie van je huis. Bijkomend voordeel is het esthetische aspect. Pvc is verkrijgbaar in allerlei kleuren en afwerkingen, zodat je je ramen en deuren qua look precies op elkaar kunt afstemmen.