Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Het belang van luchtdichtheid bij woningisolatie

Terug naar overzicht

Isoleren en luchtdichtheid gaan hand in hand. Spleten en kieren in de gebouwschil zorgen namelijk voor thermische lekken. En ook de akoestiek van je woning gaat er gevoelig op achteruit. Door te investeren in een luchtdichte woning, neemt je woonkwaliteit dus gevoelig toe. Zeker als je weet dat luchtdichtheid ook noodzakelijk is voor een goede werking van je ventilatiesysteem. Hieronder nemen we enkele belangrijke aandachtspunten onder de loep.

Luchtdichtheid krikt het E-peil op

Goede luchtdichtheid of niet, het heeft een onmiskenbare invloed op het E-peil, dat de energieprestaties van je woning in kaart brengt. Door aandacht te besteden aan de luchtdichtheid van een gebouw, kunnen gemakkelijk 10 E-punten verdiend worden. Het theoretische maximum bedraagt 17 E-punten. Tip: Informeer op voorhand bij de architect over de prestaties die behaald moeten worden.

Buitenschrijnwerk: extra gevoelig

In een luchtdichte woning worden de thermische en akoestische lekken tot een minimum beperkt. Verschillende factoren spelen daarbij een rol, waaronder de voeg tussen het raam en de luchtdichte laag van de binnenmuur. Het is geen eenvoudige opdracht om die honderd procent luchtdicht te maken. De aansluiting van het buitenschrijnwerk staat dan ook op plaats twee bij de meest voorkomende luchtlekken in een gebouw.

Wegens die complexiteit raden we aan om de plaatsing van je ramen altijd te laten uitvoeren door een erkend vakman. De Preferred Partners van Deceuninck beantwoorden alvast aan al onze kwaliteitsvereisten en krijgen continue bijscholing. Ze zullen je PVC-ramen snel en efficiënt installeren!

Prekader: perfect luchtdichte plaatsing

We investeerden de voorbije jaren fors in oplossingen voor dit soort tekortkomingen. Om efficiënt en maximaal rondom het raam te isoleren, vrij van koudebruggen, ontwierpen we voor nieuwbouw het Deceuninck prekader. Dat is een profiel, opgebouwd uit isolerend pvc-hardschuim waarbij enkele delen van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden, dat eenvoudig op de rug van het raamkader kan worden geklikt en een luchtdichte plaatsing van raamaansluitingen garandeert.

Droom jij ook van een luchtdichte woning? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!