Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Energie besparen door je ramen te vervangen

Terug naar overzicht

Woon jij in het huis dat je grootouders nog gebouwd hebben? Of betrek je een leuk herenhuis of rijhuisje in de stad? Dan is de kans groot dat je ramen dringend aan vervanging toe zijn. Niet alleen dubbele beglazing, maar ook nieuwe en betere profielen zijn onmisbaar om je woning optimaal te isoleren. Ontdek hier hoe je kunt besparen op verwarming door je ramen te vervangen.

Verouderde raamlijsten en beglazing

Oude raamprofielen beantwoorden meestal niet aan de huidige eisen op het vlak van akoestische en thermische isolatie. Dat betekent dat er veel warmte verloren gaat door het glas en door de raamlijsten zelf. Bovendien baant geluid zich makkelijk een weg door oude ramen, waardoor je weinig privacy hebt en snel last ondervindt van straatgeluiden.

Ramen vervangen, een investering die loont

Je kunt ervoor kiezen om je ramen te renoveren, maar eigenlijk is het beter om ze volledig te vervangen door nieuwe raamprofielen. Renovatie is niet alleen duur en arbeidsintensief, het bereikt bovendien niet hetzelfde resultaat als nieuwe ramen. De thermische isolatiewaarde van nieuwe, hoogkwalitatieve raamprofielen van PVC is sowieso een pak hoger dan die van gerenoveerde ramen.

Wat zijn de voordelen van investeren in nieuwe ramen?
  • Nieuwe ramen vergen beduidend minder onderhoud. Je spaart dus niet alleen tijd uit, maar bespaart ook op onderhoudskosten. Het onderhoud van nieuwe kozijnen uit kunststof (zoals PVC) is gemiddeld vier keer lager dan dat van houten ramen.
  • Nieuwe ramen bieden meer bescherming tegen inbraak.
  • Je verbetert de isolatie van je woning er beduidend mee. Zo gaat er niet alleen minder warmte verloren, maar voelt je ruimte ook heel wat aangenamer aan. Je hebt nooit nog last van die vreselijke tocht door je huis of appartement.
  • Doordat je huis beter geïsoleerd is, hoef je veel minder te verwarmen. Je bespaart makkelijk twintig procent op je energiefactuur door te investeren in isolerende ramen en deuren.

Hoeveel kun jij besparen?

Voel jij wel wat voor een comfortabele en energiezuinige woning? Bereken met onze energiecalculator hoeveel je bespaart door je oude raamkozijnen te vervangen door nieuwe ramen in hoogwaardig PVC. Meer informatie nodig over de ramen en deuren van Deceuninck? Vraag de gratis brochure aan!