Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Door duurdere stroom wordt energie besparen almaar belangrijker

Terug naar overzicht

Het leven wordt almaar duurder. Niet alleen de prijzen voor het openbaar vervoer gaan de hoogte in, ook de accijnzen op alcohol, tabak en diesel stijgen. Daarnaast wordt ook de stroom- en waterfactuur duurder. Energie besparen wordt dus nóg belangrijker. Minder energie verbruiken is cruciaal om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en minder geld uit te geven. Een overzicht van hoe het kan.

Energie besparen: isoleer je gevel en je dak

Gevelisolatie is heel belangrijk om energie te besparen. Isoleer dus je gevels van binnenuit of van buitenaf. Gebruik pvc-gevelbekleding, want die is van nature isolerend. Bovendien geeft het materiaal een unieke uitstraling aan je woning. Isoleer daarnaast ook je dak, want daarlangs gaat er ook veel warmte verloren.

Zet niet nodeloos een raam open

Een raam openen is in de winter de snelste manier om je woning af te koelen, maar zorgt daardoor ook voor een groot energieverlies. Als de verwarming draait, zet je dus maar beter geen raam open. Zet je verwarming liever wat lager, zodat het nooit té warm wordt. Hetzelfde geldt voor airco. Zet in de zomer alleen een raam open als het te warm is. Is een open raam niet voldoende? Sluit het dan en zet de airconditioning aan. Tijdens je afwezigheid zet je de airco ook het best uit.

Gebruik tochtstrips voor je ramen en deuren

Langs kieren en spleten gaat veel warmte verloren. Gebruik daarom tochtstrips voor je ramen en deuren. Rolluiken komen de isolatie van je huis ook ten goede. Door je gordijnen te sluiten, zorg je er eveneens voor dat de warmte niet naar buiten gaat.

Vervang oude raamprofielen

Heb je nog enkel glas of oude raamprofielen? Vervang ze dan en kies voor de pvc-ramen van Deceuninck. De raamprofielen hebben een hoge isolerende functie, waardoor er geen warmte verloren gaat. Daarnaast bieden pvc-ramen een heleboel voordelen. Ze zijn – in tegenstelling tot hout – makkelijk in onderhoud en beschermen je woning tegen inbraken. Combineer met pvc-deuren en geniet van dubbel zoveel voordelen.

Wil je investeren in hoogisolerende pvc-ramen en -deuren? Vraag een gratis brochure aan of neem een kijkje bij een van onze verdelers.