Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

De ideale tuinafscheiding: hagen versus tuinschermen

Terug naar overzicht

Wil je in je tuin liever niet gezien worden door nieuwsgierige buren? Dan is een tuinafscheiding een must. Er bestaan verschillende soorten. De bekendste zijn ongetwijfeld hagen en tuinschermen. Om je de juiste keuze te helpen maken, zetten we de voor- en nadelen van beiden op een rijtje. 

De sfeervolle look van hagen

Hagen zijn tijdloos en zien er mooi uit. Door hagen in je tuin te integreren, geef je je tuin een sfeervolle look. Bovendien houden ze wind en geluid tegen.

Enkele nadelen van een groene tuinafscheiding

Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan hagen in je tuin. Zo groeien ze in sommige gevallen niet volledig dicht, wat je privacy in het gedrang kan brengen. Daarnaast vergen hagen behoorlijk wat onderhoud, zeker als het om snelgroeiende exemplaren gaat. Kies je daarentegen voor hagen die niet zo snel groeien? Dan moet je soms jaren wachten vooraleer ze de juiste hoogte hebben.

Tuinschermen in houtcomposiet: de ideale combinatie van hout en pvc

Gaat je voorkeur uit naar tuinschermen? Dan kun je kiezen uit verschillende materialen: hout, metaal, composiet, … Hout heeft een prachtige, natuurlijke look, maar ook pvc biedt tal van voordelen. Het is duurzaam, rot niet en vergt geen onderhoud. Kun je maar niet kiezen? Wat dacht je ervan om alle voordelen van hout en pvc dan gewoon te combineren? Met tuinschermen in houtcomposiet zit je goed. Je hebt dan – in tegenstelling tot met hout – geen last van rottende panelen of afbladderende verf.

Alle voordelen van hagen en meer

Tuinschermen in composiet bieden alle voordelen van hagen. Zo geven je voldoende privacy en houden wind en geluid tegen. Deze tuinschermen hebben ook een natuurlijk look, aangezien ze op hout lijken. Wat tuinschermen in Twinson onderscheidt van hagen, is dat ze vrijwel geen onderhoud vergen. Zijn je tuinschermen toch vuil? Gewoon reinigen met de tuinslang en een neutraal schoonmaakmiddel, volstaat.

Overtuigd van de voordelen van tuinschermen? Vraag dan een gratis brochure of prijsofferte aan!

Vind een verdeler in uw buurt