Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

5 tips voor meer privacy in je woning en je tuin

Terug naar overzicht

Thuis ben je helemaal jezelf. Rustig ontbijten, vreemde hobby’s beoefenen of gewoon tot rust komen zonder zorgen: je woning is je eigen plek. Privacy is dan ook het kernwoord als je je woning koopt, verbouwt of inricht. Werk met een weldoordacht stappenplan om je huis optimaal af te schermen.

1. Slimme ramen, gesloten deuren

Met de nodige privacy voel je je vrij in je eigen huis. Dankzij inbraakwerende en uitstekend geïsoleerde ramen en deuren kan je stereo-installatie bijvoorbeeld zonder zorgen een toontje hoger. Bovendien beperken zo’n ramen de geluidshinder van buitenaf. Kies je voor grote ramen en glazen deuren omwille van het daglicht? Informeer bij je raamadviseur naar mat glas, raamfolie en andere oplossingen voor meer privacy.

2. Mooie gordijnen voor meer privacy

Een goed compromis tussen veel daglicht en voldoende privacy? Mooie gordijnen natuurlijk! Overdag baadt je leefruimte in een zee van licht, ’s avonds sluit je de gordijnen of stores en hou je pottenkijkers uit je woonkamer en keuken. Alleen je partner en de kids mogen er dan nog in – tenzij ze voor de tiende keer naar het avondeten komen informeren natuurlijk…

3. Stijlvolle rolluiken voor meer privacy in je woning

Rolluiken zijn een fantastische oplossing om je comfort te verzekeren. Ze verhinderen dat passanten binnengluren, verhogen de akoestische isolatie en houden zomerwarmte buiten. Een rolluik zorgt dus voor meer dan de veiligheid van je woning. Bovendien sluiten Zendow#neo Protex rolluiken naadloos aan op je Deceuninck Zendow#neo ramen en zijn ze eenvoudig van binnenuit te bedienen.

4. Knappe luiken die makkelijk afsluiten

Klapluiken zijn helemaal in: je sluit in een handomdraai je raam af en beschermt je woning tegen al te fel licht, inkijk en inbraak. Het Deceuninck Kiuzo luik bestaat in 2 diktes en verschillende vormen, stijlen en kleuren: zo past het altijd mooi bij je bestaande ramen. Ook garandeert een klapluik thermische isolatie. Koude wind en verschroeiende zon buitenhouden was nog nooit zo makkelijk.

5. Een tijdloze tuinafsluiting

Kijk verder dan je buitengevel: met een goede tuinafsluiting zorg je ook in de tuin voor totale privacy. Met een tuinscherm naast je terras, op de grens met je buren en aan de straatzijde geniet je winter en zomer van je tuin, verhinder je vervelende blikken en hou je inbrekers op een afstand. Kies voor onderhoudsvriendelijk Twinson houtcomposiet: dat is een duurzame, esthetische en tijdloze oplossing. Zo heeft vooral je tuinafsluiting veel bekijks.Vind een verdeler in uw buurt