Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Terras aanleggen: wat is het beste seizoen?

clock min. reading time

In België zijn de weergoden ons niet altijd gunstig gezind, maar zodra de zon schijnt installeren we ons maar al te graag op ons terras. Benen omhoog, fris drankje in de hand en genieten maar. Het is dus duidelijk wannéér we graag op ons terras zitten. Maar wat is het beste moment om ons terras aan te leggen?

Wanneer wel, wanneer niet?

Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan vind je een terras aanleggen ongetwijfeld een leuke bezigheid. Het weer is echter een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden. Zo begin je het best nooit aan de werken bij vorst, regen of mist. En ook in de vlakke zon is het af te raden. De ideale temperatuur om je terras aan te leggen is tussen de 10 en 25 graden.

Doorgaans zijn de tussenseizoenen herfst en lente het meest geschikt. Zo kan je in de zomer ongestoord genieten van je eigen terras.

Terras aanleggen in composiet? Waarom niet?

Ook bij de materiaalkeuze van je toekomstige terras sta je het best even stil. Vanwege de warme en natuurlijke uitstraling dringt hout zich vaak op als eerste keuze. Maar een houten terras is niet alleen rozengeur en maneschijn. Hout vraagt namelijk veel onderhoud om bestand te blijven tegen rotslijtage. Een composiet terras is de oplossing. De combinatie van de warmte en sfeer van hout en het gebruiksgemak van kunststof maakt van composiet het favoriete terrasmateriaal bij uitstek. Maak kennis met de Twinson-composietterrasplanken van Deceuninck.

Configureer je terras met de terrascalculator

Terras aanleggen: enkele tips

Materiaalkeuze en timing zijn essentieel, maar er zijn nog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden vooraleer je aan de slag kunt.

  • Wil je een zonovergoten terras? Plaats het dan aan de zuidkant.
  • Reken zo nauwkeurig mogelijk uit hoeveel materiaal je nodig zal hebben: overschotten zijn verloren, maar een tekort is ook niet aangewezen.
  • Ga na of de ondergrond draagkrachtig genoeg is.
  • Voorzie een lichte helling om waterplassen op je terras te voorkomen.
  • De Twinson composiet terrasplanken van Deceuninck zijn wel onderhoudsvriendelijk, maar niet volledig onderhoudsvrij.

Meer informatie gewenst over de Twinson-composietterrasplanken? Ga langs bij een van onze verdelers.

Vind een verdeler