Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Onze tips voor de correcte aanleg van je terras

clock min. reading time

Een zonnig terras bij je thuis is een groot genot. Wat is er immers heerlijker dan buiten rustig wat verpozen met een boekje en een drankje? Als je de aanleg van een eigen terras overweegt, zijn er een aantal knopen die je moet doorhakken. Enkele tips.

Welk soort terras?

Het eerste wat je natuurlijk moet beslissen is waar je terras komt, hoe groot het wordt en in welk materiaal je het wil uitvoeren. Voor de hand liggende opties zijn tegels of houten planken. Maar heb je ook al eens aan terrasplanken in Twinson gedacht? Deze houtcomposiet biedt heel wat voordelen. Zo is het materiaal makkelijk te plaatsen, slipvrij en erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien geeft het je het warme gevoel van écht hout.

Je terras aanleggen

Een terras met planken wordt altijd op dezelfde manier aangelegd. In de volle grond of op een bestaande harde ondergrond maak je een structuur van evenwijdige balken. De terrasplanken worden haaks daarop bevestigd. Reken voor terrasplanken van 140 mm breed een afstand van maximum veertig centimeter tussen je balken.

De balkenstructuur creëren

Een terras op een bestaande ondergrond aanleggen is het makkelijkst. Met schroeven en pluggen kun je de balken namelijk rechtstreeks op deze ondergrond bevestigen. Voorzie onderaan wel altijd een laag die opstijgend vocht tegenhoudt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld stukjes bitumen gebruiken.
In de volle grond moet je werken met paaltjes of betonblokken waarop je de balken bevestigt. Die kun je op hun beurt op een laag gestabiliseerd zand of beton plaatsen.

De terrasplanken bevestigen

De laatste stap bij de aanleg van je terras is de terrasplanken op de balkenstructuur bevestigen. Dat kan met zichtbare schroeven of spijkers, maar daarvoor zul je de planken moeten voorboren en het resultaat zal niet zo fraai zijn.
Een betere oplossing is om te werken met clips. De Twinson-terrasplanken van Deceuninck komen standaard met het unieke ‘clip and slide’-systeem met gepatenteerde montageclips. Op die manier wordt de plaatsing echt kinderspel.

 

Terras eenvoudig aanleggen met Twinson Click

Twinson terrasplanken van Deceuninck bieden het beste alternatief voor hout en met de Twinson Click onderstructuur wordt het terras ook 2.5 keer sneller geïnstalleerd.

Het Twinson Click-systeem is veruit de beste terrasoplossing voor de plaatser. Door de unieke schroefloze techniek, blinkt Twinson Click uit in tijdswinst en moduleerbaarheid.
Het innovatieve kliksysteem laat toe om de onderstructuur van een terras integraal op te bouwen zonder schroeven. Daarop worden de terrasplanken met een simpele draaibeweging aan de horizontale clips stevig vastgezet. Het gepatenteerde Twinson Click systeem kan probleemloos elke terrasvorm aan.

Voor de eindklant is de snelheid van het plaatsen een uitgesproken voordeel, net als de uitgebreide keuzemogelijkheden van de afwerking en de antislip en splintervrije eigenschappen van de Twinson terrasplanken.

Ontdek Twinson Click

 

Waarom kiezen voor Twinson Click?

Via een eenvoudig kliksysteem installeer je een terras 2,5 keer sneller dan een traditioneel terras, is het installeren minder belastend en efficiënter. In tegenstelling tot hout, is de aluminium onderstructuur stabiel, vormvast en duurzaam. Deze terrasplanken zij ook even flexibel als houtsystemen. Ontdek in onderstaande video’s alle voordelen over Twinson & Twinson Click.

 

 

 

 

Geïnteresseerd om een terras in Twinson aan te leggen? Vraag dan vrijblijvend een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers in jouw buurt.

Configureer je terras met de terrascalculator